SPELTIPS 19/5 inför Tre Kronor – USA: Stekhet semifinal att vänta

Tre Kronor har tagit sig hela vägen till semifinal i ishockey VM, där USA väntar. På förhand den hetare semifinalen av de två som spelas, vi dukar fram ett hett speltips som ofta suttit mellan de två nationerna.

Match: Tre Kronor – USA (Hockey-VM) | Speltips: Båda lagen gör minst två mål | Odds: @1.67 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 15:15

Två fantastiska offensiver

Tre Kronors insats mot Lettland var allt annat än bra och med lite otur hade man kunnat förlora. Det som däremot är en trygghet för Sverige inför kommande matcher i turneringen är det defensiva spelet, som varit oerhört stabilt turneringen igenom. Tre Kronor har bortsett från matchen mot Lettland även övertygat i det offensiva spelet, och man har egentligen alla verktyg till att försvara VM-guldet.

USA, som hade ett lite mer knackigt gruppspel avfärdade Tjeckien i kvartsfinalen, när man vann med 4-2. Nyckeln till det var främst det suveräne spelgeniet, Patrick Kane, som med sina två fullträffar var tungan på vågen. Kane har haft en otrolig turnering och slog rekord över antal poäng av en amerikansk spelare i VM genom alla tider. Dessutom leder han poängligan i VM med sina 19 poäng på sina åtta spelade matcher. Där måste Tre Kronor se upp, och i media har de svenska spelarna sagt att nyckeln till att plocka bort Kane är att man kommer innanför skinnet på honom. Frågan är dock om man lyckas leva upp till sina ord? Tjeckien lyckades inte.

God statistik

I semifinalen finner jag fint värde i båda lagen att göra minst två mål. Jag tror på en målrik match med mycket mål och att båda lagen lyckas mäkta med två mål vars är oerhört spelvärt till 1.67 i odds. Historiskt sett har spelet suttit i alla möten lagen emellan sedan 2009. Och nej, jag vet att man inte ska jämföra inbördesstatistik, då det varierar i vilket lag man har under de olika mästerskapen. Men på något sätt är det ändå en fingervisning på att det brukar bli målrika matcher när dessa nationer möts.

Dessutom har både Tre Kronor och USA löst spelet markant i årets mästerskap. Tre Kronor löste spelet i fyra av sina åtta gruppspelsmatcher, men då får man inte glömma att hälften av gruppen var blåbärsnationer som Frankrike, Vitryssland och Österrike. Mot de bättre lagen har Tre Kronor både lyckats göra två och släppa in två. För USA:s del löste man det precis som Sverige i fyra av åtta gruppspelsmatcher, men precis som för Sverige så var åtminstone fyra av nationerna av den sämre klassen.

Båda lagen löste det också i sina respektive kvartsfinaler, där USA släppte in två mot Tjeckien samtidigt som man gjorde fyra. Tre Kronor släppte in två mot Lettland men mäktade samtidigt med tre framåt. Därför finns det mycket som talar för att spelet löses även under lördagen.

Speltips: Båda lagen gör minst två mål

Mitt speltips blir således att båda lagen lyckas mäkta med två mål vardera. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • USA och Tre Kronor har lösts spelet i alla möten lagen emellan sedan 2009.

  • Lagen löste det i fyra av sina åtta gruppspelsmatcher, men då får man inte heller glömma bort att åtminstone fyra av nationerna var av sämre rang i gruppen.

  • Det är två lag med fantastisk offensiv

  • Bägge nationerna har sylvassa powerplay, och räkna med en del utvisningar i matchen, vilket öppnar för mål.

  • Båda nationerna löste spelet i sina respektive kvartsfinaler.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.67 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.67 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-07-19T17:08:05+00:0018 maj, 2018|Ishockey, Ishockey-VM|0 kommentarer
Social Media & Content Manager här på Speltips.se. Följer nästintill all sport dagligen men i synnerhet Ishockey, fotboll och innebandy. Spelar mycket på NHL, SHL, Svensk innebandy samt Europeisk toppfotboll.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok