Daniel Jacobsson|18 juni, 2023, 22:53

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • England öser på i kvalspelet.

  • England har redan startat målfesten den här samlingen. Gjorde 4 mål mot Malta senast.

  • Flera anfallsstjärnor i väldigt bra form.

Vinner övertygande

England vann enkelt på Malta under fredagskvällen. Gareth Southgates fyra kassar kom från Callum Wilson (inhoppare), Harry Kane och Trent Alexander-Arnold. Viktigt för England att få känna på nätmaskerna en del innan det väntar tuffare motstånd i kvalgruppen. Nordmakedonien är väll inget superstarkt landslag, men man är betydligt bättre än Malta åtminstone. Nu skall Gareth Southgate förlänga sin otroliga kvalsvit och bygga upp förväntningarna om ett EM-guld i Tyskland. Passande nog spelas matchen i Manchester på The Theatre of Dreams, eller Old Trafford som arenan heter för icke-pålästa. Känslan är att engelsmännen fortsätter sitt fyrverkeri här. Jag tror att Kane och övriga mäktar med tre nya mål för att plussa på den fliken.

Förväntad startelva: Pickford; Trippier, Stones, Maguire, Shaw; Alexander-Arnold, Henderson, Rice; Foden, Kane, Rashford.

Väldigt, väldigt tungt

Nordmakedonien såg ut att gå mot en överraskande och väldigt stark seger mot Ukraina i veckan som var. Blagoja Milevskis gäng tappade en 2-0 ledning sent i matchen. Och tro det eller ej, men man tappade faktiskt till 2-3 vilket innebar noll poäng. Det var Nordmakedoniens första förlust i EM-kvalet efter att ha slagit Malta i den första omgången. Hade man hållit ut och vunnit mot Ukraina hade det sett väldigt lovande ut inför fortsättningen, men så blev inte fallet den här gången. Nu ser det betydligt tyngre ut och istället för en lyckad samling kan det bli en besvikelse att ta med sig. England kommer nämligen slå Nordmakedonien den här kvällen.

fotboll, em kval
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:45
England - Nordmakedonien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.