Axel Olsson|18 juni, 2023, 18:17

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Danmark släppte in tre mål inom loppet av 16 minuter mot Kazakstan.

  • Sloveniens offensiv har sett förvånansvärt bra ut. De borde inte gått mållösa i mötet mot Finland.

  • Danmarks offensiv har varit bra, men försvaret har sett betydligt mer svajigt ut.

Förvånansvärt bra hittills

Man förväntade inte sig att grupp H skulle vara så jämn som den är just nu. Efter tre omgångar står hela fyra landslag på lika många poäng och därmed väntar ett blytungt möte mellan Danmark och Slovenien. Det ska spelas hela tio omgångar av det här kvalet men samtliga matcher är viktiga då endast två går vidare. Slovenien har blandat sig in i toppstriden från start och det här kan bli ett viktigt vägskäl för deras del. De har redan haft en tacksam vinst mot svaga San Marino och nu gäller det att prestera i tuffa matcher också.

Sloveniens offensiv har sett förvånansvärt bra ut i EM-kvalet. De inledde med en stark 1-2 seger mot ett tufft Kazakstan och i det stora hela har de skapat flera vassa målchanser per match. De borde verkligen inte ha gått mållösa i senaste kvalmatchen mot Finland där resultat slutade 2-0. Enligt vårt tycke var Slovenien det bättre laget, ifall de kan fortsätta på den nivån kommer målproduktionen vara stabil. I spetsen hittar vi talangen Benjamin Sesko som tillhör RB Leipzig från och med i sommar. Han har öst in mål i den österrikiska högstaligan och är redan nu en viktig spelare i det slovenska landslaget. Ifall de kan fortsätta på den inslagna vägen kommer det dyka upp chanser mot Danmark.

Finns mer att önska av favoriten

Danmark är självklara favoriter i den här gruppen fast de har fått mer konkurrens än förväntat. Det ska även tilläggas att danskarna inte mött slagpåsen San Marino än, ett möte som brukar sluta i en bekväm seger i de flesta fallen. Danmark stötte på betydligt mer bekymmer i mötet mot Kazakstan, vilket är deras enda förlust i kvalspelet. Danmark kopplade greppet om matchen med en två måls ledning och kontrollerade läget under en längre tid, tills straffen i den 73:e matchminuten.

Kazakstan tilldelades en straff och Zaynutdinov satte den viktiga reduceringen som blev startskottet på en otrolig vändning. Danmarks försvar har sett skakigt ut i det här kvalspelet, särskilt i den här andra halvleken mot Kazakstan. Efter straffen gick det snabbt och inom loppet av 16 minuter hade Kazakstan vänt från 0-2 till 3-2. En magisk vändning som innehöll en fullträff utifrån och en väl avvägd nick på bortre stolpen. Ett landslag av Danmarks kaliber får inte tappa en sådan här ledning. Offensiven har varit bra men det finns mer att önska av det defensiva spelet än så länge. Visst det är inte mycket man kan att göra åt Kazakstans drömmål, däremot fanns det mer att önska av positionsspelet vid ledningsmålet. Trots den tuffa förlusten har ändå Danmark två segrar och vi vet deras kvaliteter sedan tidigare. De borde vinna mot Slovenien om de kommer upp i en någorlunda nivå under måndagen BLGM-spelet känns lockande med dessa förutsättningarna.

fotboll, EM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Slovenien - Danmark
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.