Axel Olsson|18 juni, 2023, 17:59

Jag väljer att spela på över 2 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Turkiets tre kvalmatcher har ett snitt på höga 3,33 mål/match.

  • Wales släppte in hela fyra mål mot Armenien. Matchen slutade 2-4.

  • Turkiet har kapacitet för att ge Kroatien en kamp om förstaplatsen.

Målrikt kvalspel

EM-kvalet fortsätter och vi bjuds på flera spännande kvalmatcher under måndagen. På förhand var bland annat Kroatien och Turkiet favoriter i grupp D och båda har motsvarat förväntningarna än så länge. Wales är också med och utmanar i toppen och det mesta talar för att det blir dessa tre som gör upp om avancemanget. Turkiet och Wales ställs mot varandra under måndagen och det är alltså en spännande tillställning som väntar. Turkiet har bjudit på händelserika matcher och toppar gruppen just nu.

De har visserligen spelat en match mer än Kroatien, men Turkiet hittas i gruppledning med sex inspelade poäng. De har besegrat Armenien och Lettland, matcher som de ska vinna men det har inte saknats spänning för det. Dessa två segrarna har inte varit så självklara som man förväntat sig, istället var Lettland ytterst nära att knipa en poäng. Det var en händelserik batalj där vi fick se hela två mål på övertid och det var Turkiet som fick sista ordet. Det har svängt rejält och varit väldigt öppna matchbilder när Turkiet spelar. Deras kvalmatcher har ett snitt på höga 3,33 mål/match. Lettland hade vittring på ännu fler än deras två mål, det tyder på att Turkiet har saker att jobba på i försvaret.

Händelserikt senast

Wales har en bättre FIFA-ranking än Turkiet, men de sistnämnda har en högre nivå i sig enligt undertecknad. Wales är kända för att besitta en stark defensiv, däremot finns det utvecklingspotential i anfallsspelet. Nu när storstjärnan Gareth Bale lagt skorna på hyllan har bristerna i offensiven blivit ännu tydligare. Deras två inledande kvalmatcher såg ut som vi förväntat, bortsett från att de fick med sig ett starkt kryss mot Kroatien. Mot kroaterna lånade Wales knappt bollen men visade ändå upp ett ramstarkt försvar.

I det andra mötet mot svaga Lettland var det Wales som dominerade och det slutade med en tillräcklig 1-0 seger. Den första förlusten kom i tredje kvalmatchen mot Armenien och det var en händelserik batalj. Det är ovanligt att se en sådan öppen matchbild när Wales spelar – hela sex mål och ett rött kort summerar andra kvalomgången. Det var Armenien som visade upp en grym effektivitet med fyra skott på mål och samtliga gick i nät. Wales tappade sedan slagkraft när anfallaren Moore drog på sig ett rött kort i den 78:e matchminuten. En viktig seger för Armenien som gör den här gruppen ännu jämnare. Lite oroande för Wales att släppa in så pass många mål mot ett lag som borde sluta under dem i gruppen. Turkiet spelar också med mycket fart och det kan öppna upp sig här med!

fotboll, EM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Turkiet - Wales
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.