Det är dags för returmöten i andra kvalomgången till höstens Europa League. Under torsdagens ställs BK Häcken mot lettiska FK Liepaja. Första mötet tog Häcken hem på ett enkelt och betryggande sätt med en 3-0 seger på bortaplan. Och inför returmötet på Bravida Arena dukar vi fram ett högoddsat handicapspel.

Match: BK Häcken – FK Liepaja (Europa League kval) | Speltips: BK Häcken -1 (3-vägs) | Odds: @1.98 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19:00

Betryggande vinst i första mötet

BK Häcken befinner sig i Europa League kvalet eftersom man kom på fjärde plats i förra årets Allsvenskan. Laget har haft en del strul under årets säsong men det var ingenting som syntes till i det första kvalmötet mot Liepaja från Lettland. Målen satt visserligen långt inne och vi fick vänta ända till den 74:e minuten innan inbytte Daleho Irandust spräckte nollan. Därefter släppte det dock rejält för Häcken som sedan satte gasen i botten. Både 2-0 och 3-0 kom av bara farten, där Paulinho och Mervan Celik stod för fullträffarna.

Klasskillnaden visade sig till sist tydligt mellan dessa båda lagen och nu är det alltså dags för returmötet på Bravida Arena på Hisingen. Mötet är i praktiken avgjort då väldigt mycket ska till för att Liepaja ska vända på kalaset, men allt annat än en ny Häckenseger, särskilt i kraft av hemmaplan och konstgräs, förefaller mindre troligt. Jag tror dessutom att man vinner med ett antal bollar och löser ett handicapspel trots 1-0 i underläge när matchen börjar. Detta med tanke på att man löst spelet i tre av sina fyra senaste matcher, där enda undantaget är senaste förlusten mot topplaget IFK Norrköping borta (2-1).

Nådde inte upp i nivå

Vad gäller FK Liepaja så kan vi konstatera att de är ett topplag i den lettiska ligan. Vi ska ju dock komma ihåg att den lettiska ligan knappast tillhör de främsta ligorna ute i Europa och att Allsvenskan är en betydligt bättre liga på alla plan. Liepajas inhemska resultat blir därmed inte riktigt giltiga som måttstock i sammanhanget. Vad vi kan utgå ifrån beträffande Liepaja är istället deras insats i första kvalmötet med BK Häcken. Och det var i ärlighetens namn inte en rolig historia för letterna, trots hemmaplansfördel.

Som tidigare nämnt stod man dock upp ganska bra rätt så långt in i matchen. Man lyckades hålla nollan ända fram till den 74:e minuten. Men därefter visade Häcken att det råder en viss klasskillnad mellan lagen och då kom inte Liepaja upp i nivå. Siffrorna rann iväg till 3-0 och letternas utsikter till ett avancemang är nu i praktiken grusade. När man nu ska bege sig till Sverige för returmöte är nog inte motivationen på högsta topp och detta lär prägla matchen. Häcken har en stark trupp och kan kosta på sig att lufta lite spelare. Dessa spelare lär i sin tur vilja visa upp sig för tränare Andreas Alm i jakt på mer speltid. Jag räknar med att Häcken kommer spela sin vanliga, fina anfallsfotboll och göra ett par mål. Här tror jag Liepaja får svårt att stå emot.

Speltips: BK Häcken -1 (3-vägs)

Dagens speltips blir BK Häcken -1 (3-vägs). Det innebär att Häcken måste vinna matchen med minst två måls marginal, då man har ett underläge på 1-0 när matchen startar. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • BK Häcken vann första kvalmötet med klara 3-0.

  • Spelet har suttit i 3 av Häckens 4 senaste matcher.

  • Häcken är ett bevisligen mycket bättre lag än Liepaja.

  • Häcken har en stark trupp med många offensiva spelare som lär vilja visa upp sig i jakt på mer speltid.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.98 för handicapspelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.98 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.