Söndag eftermiddag bjuder på tre Premier League matcher där den sista ut är den mellan Brighton & Hove Albion och Manchester United på American Express Community Stadium. Vi har identifierat ett högt odds på bortalaget och väljer därför att ta ställning för de röda djävularna.

Match: Brighton – Manchester United (Premier League) | Speltips: 2 | Odds: @1.91 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 17:00

Förlust i premiären

Brighton gjorde en bra säsong som nykomlingar ifjol men man brukar alltid nämna det tuffa andraåret. Experterna är överens om att Brighton med största sannolikhet kommer få kriga för sin överlevnad i tabellens bottenskikte. Och laget fick knappast den start man hoppades på. I premiäromgången förlorade man mot Watford på bortaplan med 2-0 efter att aldrig riktigt varit nära att hota. Man lyckades t.ex. bara skjuta ett skott på mål på hela matchen.

Och kanske är förlusten också ett tecken på var laget står för tillfället. Formen den senaste tiden har nämligen inte varit på topp. Visserligen vann man genrepet mot franska Nantes men dessförinnan hade man fyra matcher utan vinst, tre oavgjorda och en förlust. Nu ställs man mot titelaspiranten Manchester United på hemmaplan och det mesta talar för en ny förlust. Med tanke på hur långt ifrån seger man var mot Watford ska det till en heroisk insats för att knipa poäng mot de röda djävularna från Manchester.

Vinst efter stormig uppladdning

Det har varit ganska stormigt kring Manchester United under sommaren. Uteblivna nyförvärv och svaga prestationer från flera befintliga spelare har gjort José Mourinho upprörd under försäsongen. Men i premiären mot Leicester hemma tystade man kritikerna och vann med 2-1. Vinsten följde dessutom med två anmärkningsvärda målskyttar, Paul Pogba och Luke Shaw. Pogba har varit ryktenas man hela sommaren och ryktats bort från klubben på grund av en påstådd tvist med Mourinho, medan Shaw kritiserats hårt av densamme. Men när laguppställningen kom fanns båda spelarna med i startelvan och Pogba fick dessutom förtroendet som lagkapten. Och resultatet blev som sagt positivt.

Nu väntar en ny match, borta mot Brighton. Kvaliteten i Uniteds trupp bör vara tillräcklig för att välta fjolårets nykomling omkull. Med två vinster på de tre senaste matcherna har man lite vind i seglet. Och klasskillnaden mellan lagen bör bli påtaglig. Jag räknar kallt med Unitedseger i den här matchen.

Speltips: Manchester United vinner matchen

Dagens speltips blir att Manchester United vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester United vann med 2-1 i premiären mot Leicester.

  • Brighton förlorade premiären mot Watford med 2-0.

  • Brighton har haft svag form på sistone.

  • Manchester United har ett på pappret mycket bättre lag och behöver vinna för att inte redan tappa mark mot de övriga topplagen.

Högst odds hittar jag hos Bethard som ger hela 1.91 för den raka tvåan. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.91 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.