Vi bjuds på en hel del läckra matcher när premiäromgången av Serie A rullar vidare under söndagen. Bland dessa matcher hittar vi mötet mellan Sassuolo och Inter – här finner undertecknad en solklar favorit. Ställning tas!

Match: Sassuolo-Inter (Serie A) | Speltips: Inter | Odds: 1,64 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:30

Inter upprustade för guldstrid

Vi har en riktigt intressant match att se fram emot när Sassuolo ta emot Inter under söndagskvällen. Gästerna kommer till matchen som klara favoriter och på det stora hela bör det inte vara något snack om saken. Spallettis mannar bör ses med ypperliga segerchanser i premiäromgången.

Inter är alltså tillbaka i finrummet – det vill säga Champions League. Det krävdes en galen seger mot Lazio i den sista omgången för att säkra Champions League-biljetten, och det var minst sagt välförtjänt. Med europaspel att ta hänsyn till har man rustat upp rejält, skulle faktiskt vilja påstå att Inter stått för ligans absolut starkaste mercato. Asamoah, de Vrij, Lautaro Martinez, Vrsaljko, Balde Keita, Nainggolan och Politano har samtliga plockats in under sommaren. Här pratar vi talang, rutin, kvalité och spets i riktigt stora mängder.

Nainggolan är värvningen som sticker ut, här pratar vi om ett rejält styrkebesked. Vrsaljko är som klippt och skuren för högerkanten, tillsammans med värvningen av Asamoah – som övertygat stort under försäsongen med sin rutin – försvinner även Inters ytterbacksproblem. de Vrij är en klockren spelare på alla sätt och vis, övertygade stort under sin tid i Lazio och har definitivt sina bästa år framför sig. En referenspunkt i uppspelsfasen. Lyxproblem för Spalletti som har de Vrij, Skriniar och Miranda att tillgå som centrala försvarspjäser. Vad gäller offensiven så har Inter gjort ett strålande jobb. Eder, som numera huserar i Kina, gjorde inte många glada under sin tid i klubben. Vad gäller Candreva så talar hans målfacit för sig själv – noterades för noll (!) mål förra säsongen, som offensiv ytter – det säger egentligen det mesta. Icardi och Perisic stod för en stor procentuell andel av Inters målskörd förra säsongen, på sätt och viss är det smått oroande. Nu spetsas offensiven till med spelare som Keita, Lautaro och Politano – tre spelare som bidrar med ytterligare dimensioner i det offensiva spelet.

Det finns inga som helst ursäkter – Inter har rustat upp för en guldstrid. Truppen ser läskigt stark ut, kvalité och bredd på varje position. Övertygade stort under försäsongen med vinster mot bland annat Lyon och Atletico Madrid. Kryssade mot Chelsea och Zenit. Under söndagskvällen väntar ett kraftigt försvagat Sassuolo och jag kan inte riktigt se gästerna sumpa tre poäng här, det råder en påtaglig klasskillnad lagen emellan.

Vi tar ställning

Sassuolo är ett lag jag gillar skarpt, i grund och botten ett offensivt lag som sällan sviker när det kommer till underhållningsvärde. Men jag har dessvärre svårt att se laget klara ett nytt kontrakt den här säsongen. Lyckades visserligen knipa en 11:e plats i fjol, men på något sätt känns det som att den placeringen inte riktigt rimmar lika med verkligheten. Härjade mestadels runt nedflyttningsstrecket under större delar av föregående säsong, hade dessutom extremt svårt att upprätthålla någon form av spelmässig kontinuitet. Hade bottenlaget varit av högre kvalitét så hade Sassuolo spelat i Serie B den här säsongen, inget snack om saken. Med 29 mål framåt var man exempelvis det lag som mäktade med minst mål framåt av samtliga lag i ligan, självaste slagpåsen Benevento hade en bättre målskörd. Lägg därtill de enorma försvarsproblem som lyste starkt under säsongens gång.

Sassuolo har inför säsongen tappat Politano till Inter och Acerbi till Lazio, två blytunga avbräck såväl offensivt som defensivt. På värvningsfronten är Kevin Prince Boateng den mest profilstarka värvningen, vilket egentligen summerar det hela rätt så väl. Sassuolo känns ruskigt försvagade den här säsongen och bottenstriden känns allt mer oundviklig. Kan inte riktigt se laget knipa några poäng mot ett klart starkare Inter. Raka tvåan står i 1,64 gånger pengarna och här är det bara att trycka av, en komfortabel bortaseger är att vänta. Den modige kan med fördel sikta in sig på någon form av handicap-lina.

Speltips: Inter vinner

Jag spelar Inter som vinnare till 1,64 gånger pengarna. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sassuolo har tappat viktiga kuggar i form av Acerbi och Politano – blytunga avbräck såväl defensivt som offensivt

  • Inter har rustat upp för en guldstrid; Asamoah, de Vrij, Lautaro Martinez, Vrsaljko, Balde Keita, Nainggolan och Politano har samtliga värvats in under sommaren

  • Inters trupp ser ruskigt stark ut med kvalité och bredd på varje position

  • Keita, Lautaro och Politano är tre starka värvningar som avlastar firma Icardi/Perisic i offensiven

  • Inter har övertygat under försäsongen med vinster mot exempelvis Lyon och Atletico Madrid

  • Med 29 mål framåt var Sassuolo det lag som mäktade med minst mål framåt förra säsongen – offensiven ser alltjämt svag ut

Raka tvåan klickas till 1,64 gånger pengarna hos Unibet – jag investerar tre units!

Rygga till 1.64 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.