HV71 ML hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/9 kl 17:00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frölundas genrep gick inte som förväntat.

  • HV71 slog Frölunda på försäsongen.

  • HV71 vann båda mötena i Scandinavium förra säsongen.

  • HV71 är en av de stora guldfavoriterna och har stått för en bländade försäsong.

  • HV71:s anfallssida är starkare än Frölundas.

Ny säsong – ny guldchans

I vanlig ordning så tillhör Frölunda en av guldkandidaterna på förhand, dock är man tippade av de flesta experter att sluta bakom HV71 i tabellen och det säger mycket om styrkan i HV71:s lag den här säsongen. Frölunda är också ett starkt hemmalag och det är det som höjer oddset på bortalaget här. Frölunda har haft en bra försäsong men den avslutades lite trevande när genrepsdubbelmötet mot Rögle slutade med en förlust och en seger i förlängning, här hoppades nog coach Roger Rönnberg på mer. Utöver förlusten mot Rögle har Frölunda endast förlorat en match till under försäsongen, mot just HV71.

Rent spelarmässigt så ställer jag också en del frågetecken till Frölundas forwardssida. Man har tappat spjutspetsen Ryan Lasch och ersättaren Jan Mursak är långt ifrån samma spets i mina ögon. Även Rhett Rakhshani och Jacob Peterson har lämnat på forwardssidan och kvar att producera mycket av poängen är förutom nämnda Mursak också Simon Hjalmarsson och Johan Sundström. Kan bli så att Frölunda inte riktigt får in pucken och det tror jag HV71 kan dra nytta av här.

Tippas i toppen

HV71 tippas som en av de tydliga seriesegrarna och guldkandidaterna den här säsongen och tittar man på försäsongen så förstår jag varför. Endast en förlust mot lokalrivalen Växjö men i övrigt idel segrar och det även med stora siffror i vissa matcher. 7-2 mot Linköping och 8-3 mot Djurgården sticker ut tillsammans med nämnda 4-1-segern mot lördagens motståndare Frölunda. Framförallt imponerar offensiven med en sanslös bredd. Här hittar vi spelare som Anton Wedin, Alexander Bergström, Lias Andersson och Simon Önerud. Från backplats kompenserar dessutom Johannes Kinnvall. Mål kommer HV71 att göra här, förhoppningsvis fler än Frölunda.

Till oddset 2.45 ser jag också värde i att involvera förlängning i spelet. HV71 behöver vinna. Hur man gör det, om det är via förlängning eller straffar, spelar ingen roll. Förra säsongen var man också starka på bortaplan och var det laget som tog näst mest poäng på bortaplan av samtliga. Mot Frölunda vann man båda mötena i Scandinavium och dessutom ett av mötena på hemmaplan. Involverar man försäsongsmatchen mellan lagen har HV71 stått som segrare i fyra av de fem senaste inbördes mötena, något som talar för vårt spel här.

Speltips.se ger tipset:

HV71 ML hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/9 kl 17:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.