Joakim Östman|18 september, 2023, 11:45

Jag väljer att spela på Atletico Madrid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vi förväntar oss en reaktion på Atletico Madrids svaga prestation från helgen.

  • Atletico Madrid har en större erfarenhet av spel på Champions League-nivå.

  • Atletico Madrid har ett starkare lag och ska hållas som knappa-favoriter.

  • Lazios försvarsspel har sett anmärkningsvärt ihåligt ut under säsongsinledningen.

  • Lazio har endast mäktat med tre-poäng under det inledande fyra-omgångarna i Serie A.

Fler frågor än svar

Lazio är tillbaka i Champions League för första gången sedan 2021 och det efter en väldigt fin fjolårssäsong där de slutade tvåa i Serie A. Under Maurizio Sarri såg Lazio ut att ha något spännande på gång men säsongsinledningen har minst sagt givit frågetecken. Lazio har endast lyckats ta tre-poäng under det inledande fyra-omgångarna i Serie A, där försvarsspelet som var så kompakt under fjolårssäsongen har sett väldigt svagt ut.

Under helgen blev det återigen ridå i en förvisso tuff bortamatch mot Juventus men likväl var det ett Lazio som inte alls lyckades bjuda upp till dans. Slutsiffrorna skrevs till 3-1 och med det sagt fortsätter Lazio hacka under säsongsupptakten.

Att det finns frågetecken som behöver rätas ut även hos onsdagens gäster Atletico Madrid kan vi konstatera. Efter en hyfsad start med sju-poäng på tre spelade matcher kom Atletico Madrid tillbaka efter landslagsuppehållet för mötet mot Valencia. På Mestalla skulle Atletico Madrid dock stå för en katastrofal insats och efter 90-minuters spel var 3-0 förlusten ett faktum.

Att precisera vart vi har säsongens Atletico Madrid är därför fortsatt svårt och frågan som kanske borde ställas är om Diego Simeone nått vägs ende med sitt lag. Vi är likväl fortfarande tidigt in i säsongen och för Atletico Madrid blir tisdagens möte en chans att starta om och studsa tillbaka.

Erfarenheten ger favoritskapet?

Att både Atletico Madrid och Lazio kan vara nöjda med grupplottningen får vi konstatera och trots säsongsinledningens frågetecken är de båda favoriter att ta sig vidare. I Grupp E hittar vi även Feyenoord och Celtic vilket är lag som absolut kan stöka till det, allt annat än avancemang vidare från gruppen vore dock ett underbetyg för Lazio respektive Atletico Madrid.

Vi behöver dock endast leta oss tillbaka till fjolårssäsongens Champions League-spel, för att hitta senast Atletico Madrid inte lyckades ta sig vidare från gruppspelet och då som nu i en på pappret väldigt hanterbar grupp. Att Atletico Madrid därför har en del att bevisa är det inget snack om och Diego Simeone har säkerligen tryckt på vikten att direkt få en bra start på gruppspelet.

Tisdagens möte mellan Lazio – Atletico Madrid blir direkt en möjlighet för båda dessa lagen att ta kommandot i Grupp E. På förhand har vi svår analyserad tillställning men på pappret får Atletico Madrid sägas ha ett starkare lag. Atletico Madrid har även en betydligt större erfarenhet av spel på denna nivån och det har gång på gång visat sig ha en betydelse.

Givet förutsättningarna håller vi därför Atletico Madrid som knappa-favoriter och efter söndagens svaga prestation förväntar vi oss en reaktion från spanjorerna. Här synas därför att Atletico Madrid löser tre-poäng med säkerheten att ett oavgjort-resultat ger pengarna tillbaka!

fotboll, Champions League
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Lazio - Atletico Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.