Över 5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/9 kl 14.10

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Luleå har tappat seriens bästa målvakt i Joel Lassinantti – hur påverkas lagets försvarsspel av det?

  • Färjestad gjorde överlägset flest mål i SHL i fjol och man har samma offensiva bredd på forwardssidan i år

  • Luleå har värvat hem Linus Klasen som kan dyrka upp flera av lagets offensiva lås från förra säsongen

  • Färjestads defensiv imponerade inte i fjol och det har inte varit något glädjeämne för laget under försäsongen

  • Ingen match mellan lagen i fjol slutade med fyra mål eller mindre

Tappat målvaktssuccén till KHL

Luleå var en riktig maskin under fjolåret där man vann grundserien med hela 14 poäng ned till just Färjestad på en andraplats. Vad var då det vinnande receptet? Först och främst hade man ett försvar som få SHL-lag kunde mäta sig med. Joel Lassinantti höll ställningarna mellan stolparna och spikade igen match efter match vilket så småningom gav han ett kontrakt i KHL under sommaren. Nu är det en ny säsong och även fast försvaret fortsatt ser starkt ut så är tappet av Lassinantti stort. Framåt så har man förstärkt med fixstjärnan Linus Klasen som kommer vara en het aspirant att vinna poängligan i år.

För Färjestads del var det snarare offensiven som var nyckeln förra säsongen där man hade en imponerande bredd i alla fyra kedjor. Duon i Marcus Nilsson och Michael Lindqvist var det hetaste radarparet i hela ligan men i år har man tappat den förstnämnde till KHL. Hur har man då förstärkt? På målvaktssidan har den norske landslagsmålvakten Henrik Haukeland kommit in och bildar ett riktigt bra målvaktspar med unge Arvid Holm. På backsidan är poängglade Jesse Virtanen tillbaka och framåt sett så ska nyförvärven i Joakim Nygård, Jacob Nilsson och Olle Lycksell ge en positiv injektion.

Svängdörrar bakåt mot allsvenskt motstånd

Både Luleå och Färjestad är topptippade den här säsongen och det ska man vara sett till det spelarmaterial man har. Luleå var ändå lite av ett mysterium i fjol trots att man vann ligan så pass överlägset. Offensiven imponerade inte alls och framförallt inte lagets powerplay. Nu har man åtgärdat det i form av Linus Klasen som kommer vända på flera stenar uppe i Norrbotten den här säsongen. Bakåt ser det stabilt ut men nu har man ett svagare målvaktspar med David Rautio och unge Jesper Wallstedt. Hur kommer det påverka Luleås försvarsspel? Tappet av Joel Lassinantti kommer märkas tror jag.

Färjestad har fortsatt en imponerande bredd på sin forwardssida och förra säsongen gjorde man flest mål i hela ligan. Något liknande tror jag vi kan få se i år och det finns flera spelare som har potential att hamna högt upp i poängligan. Nyckeln för Färjestad blir att sätta ett stabilt försvarsspel som kan räcka fram till en finalplats. Finns den verkligen? Tidigare i veckan förlorade man med 3–5 på hemmaplan mot allsvenska AIK i en träningsmatch. Det är inte okej för ett SHL-lag med ambitioner att nå långt. Jag tror vi får se en riktigt bra match här mellan två bra lag, och det borde finnas en stor chans att vi får se en del mål. Jag väljer att spela över 5 mål till 1.98.

Speltips.se ger tipset:

Över 5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/9 kl 14.10

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.