Daniel Jacobsson|18 september, 2023, 14:27

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Milans derbyförlust är en rejäl väckarklocka.

  • Utöver helgens derbytorsk har Milan sett väldigt bra ut såhär långt in på säsongen.

  • Newcastle har haft det tufft med större klubbar den här säsongen. Slagit Brentford och Aston Villa – medans man har förlorat mot Man City, Liverpool och Brighton.

Studsar tillbaka – med Zlatans hjälp

Milan stod för ett riktigt bottennapp i helgens derby mot Inter. Det är en match man fort vill glömma, men också en rejäl tankeställare inför mötet i Champions League mot Newcastle. Utöver helgens besvikelse har det vara glada miner från Milan under säsongsinledningen. Milan har fått rejält positiv effekt av nyförvärven från bland annat Chelsea inför säsongen. Spelare som Rafael Leao och Olivier Giroud har också sett väldigt pigga ut men det krävs att man studsar tillbaka efter helgens tunga torsk.

Jag lägger mina kort på hemmalaget i det här mötet. Här är man betydligt mer erfarna på förhand och man har spetsen som krävs för att slå tillbaka Newcastle på resande fot. Jag lockas väldigt mycket av oddset här. Milan har visat upp flera gånger att man är starka i CL-spelet. Under veckans förberedande träning fanns även Zlatan Ibrahimovic på plats, allt för att öka stämningen och sätta rätt krav på matchen som väntar. Nu skall man studsa tillbaka och det tror jag att man gör med sina egna fans i ryggen.

Tufft mot starkare lag

Inför Champions League-säsongen har Newcastle förstärkt truppen ytterligare och det har man gjort smart. Livramento, Barnes och framförallt Tonali, som är tillbaka på sin gamla hemmaplan under tisdagskvällen. Det är såklart en spelare som Milan saknar och som förstärker Newcastle här, men i mina ögon kommer de gästande engelsmännen få det tufft i Italien. Under säsongsinledningen har Newcastle haft tufft att komma igång ordentligt och det grundar jag i att man haft stora problem med att hitta rätt i matcher mot storlagen. Vinsterna har istället kommit mot ett icke-redo Aston Villa och även Brentford.

Jag håller Milan högre på den här scenen, trots att Newcastle har byggt upp en förväntan från förra säsongen. Hade den här matchen varit i England hade jag förmodligen tänkt annorlunda men i det här fallet ser jag Milan som numret starkare. Med Zlatans motivation skall man lyfta och framförallt studsa tillbaka. Trippier, Schär och co kan få problem med Leao, Giroud och co. Ettan klickas.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Milan - Newcastle
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.