Axel Olsson|18 september, 2023, 23:22

Jag väljer att spela på Mbappe gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mbappe har gjort makalösa sju ligamål på tre starter och ett inhopp.

  • Dortmund har släppt in två mål mot både Freiburg och Heidenheim.

  • Mbappe tar hand om straffarna.

Storstjärnan levererar

Det brukar alltid finnas en så kallad dödens grupp i Champions League. I år är inget undantag – grupp F ser riktigt spännande ut där det är hela fyra lag som har kvaliteten för att ta sig vidare. Här kan man inte slappna av i någon av matcherna, då det inte finns en tydlig jumbo. PSG och Dortmund ställs mot varandra i den första omgången och på förhand ser det ut att bli en händelserik tillställning. Det är två lag som besitter mycket offensiva kvaliteter, samtidigt som de inte riktigt fått rätt på försvaret ännu. PSG såg ut att vara igång på riktigt med deras två klara segrar mot Lens och Lyon, men därefter åkte de på sin första ligaförlust. De hade tydliga problem mot ett svårslaget Nice.

Men förlusten tar inte bort att PSG bär favoritskapet hemma på Parc des Princes. Med en lite sämre inledningen tycker vi att den här matchen blir mer oviss, men det är desto mer självklart att deras storstjärna är i storslagen form. Mbappe har varit otrolig under säsongsinledningen och han stod för bägge målen i 2-3 förlusten mot Nice. Han har gjort makalösa sju ligamål på tre starter och ett inhopp. I nuläget litar vi mer på hans förmåga att göra mål, än att PSG besegrar Dortmund. Därför blir det här målspelet lockande och Mbappe kommer säkerligen vara i centrum på ett eller annat vis. Han trivs i rampljuset och strålkastarna har riktats ännu mer mot honom nu när Neymar och Messi är borta. 

Inga övertygande försvarsinsatser

Dortmund har väl inlett säsongen helt okej, men deras poängtapp mot Bochum och nykomlingen Heidenheim har absolut skapat ett litet missnöje. De har inlett med ett enklare schema och borde kanske tagit någon seger till, men de är iallafall fortsatt obesegrade. Det har skett en del förändringar i truppen men de ska givetvis vara med och slåss om topp 4 ändå. De har fått fart på offensiven med sex gjorda mål i deras senaste två.

De har en del alternativ där framme med både fart och flärd. Dortmund vill spela en anfallsfotboll och de brukar bjuda in till lite svängigare matchbilder. Försvaret har väl inte imponerar direkt, då man släppt in ett par mål mot både Freiburg och Heidenheim. Nu ställs man mot ett lag av en helt annan kaliber och det blir tufft att hålla tätt på bortaplan. Högerbacken, Wolf eller Ryerson, kommer ställas inför en rejäl utmaning här. Dessa två har verkligen inte den defensiva färdigheten för att stoppa en spelare som Mbappe. När han väl har en bra dag kvittar det nästan vem det än är i försvaret. Dortmund-försvaret håller inte nollan här.

fotboll, Champions League
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
PSG - Dortmund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.