Axel Olsson|18 september, 2023, 11:43

Jag väljer att spela på Porto vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Porto har en starkare spelartrupp.

  • Porto har inlett ligasäsongen strålande med fyra segrar och en oavgjord.

  • Matchens spelas på neutral mark i Tyskland, Volksparkstadion.

Viktigt med en bra start

Det har varit en längre väntan men nu är det äntligen dags, den berömda turneringen Champions League är tillbaka igen. Gruppspelet rivstartar med flera matcher under tisdagskvällen. Det är vissa särskilda matcher som drar till sig det mesta av intresset, men på den här nivån är samtliga matcher sevärda. Vi väljer bland annat att dyka ner i mötet mellan Shakhtar Donetsk och Porto. Det här mötet blir framförallt spännande då de befinner sig i en grupp med endast en tydlig favorit, därför är andraplatsen öppen.

Den här gruppremiären spelas på neutral mark, nämligen på Volksparkstadion i Hamburg. Självklart är det något som gynnar gästerna mer än hemmalaget. Shakhtar Donetsk har inlett ligasäsongen väldigt bra med fyra segrar och en oavgjord, men det är ingenting som överraskar då Shakhtar dominerat under en längre tid. De ställs inte för några större test i den inhemska ligan och brukar kunna jogga hem titel efter titel. Därför kan vi inte lägga för stor vikt i ligaformen, utan får gå mer på den generella kvaliteten som finns i truppen.

Goda chanser

Gästande Porto måste blivit väldigt hoppfulla när lottningen fastställdes. Här finns en stor möjlighet att ta sig till slutspelet och ifall vi måste välja en favorit utöver Barcelona så är det portugiserna. De har en klart bättre spelartrupp jämfört med både Shakhtar Donetsk och Royal Antwerp. Om de kommer upp i en någorlunda nivå borde man kunna ta en del poäng i detta gruppspelet. För Portos del blir ligaformen ett tydligare besked på vart man ligger, då det finns fler tuffa motståndare i Primeira Liga.

Porto har inlett ligasäsongen väldigt starkt med fyra segrar och en oavgjord. De har klättrat upp i den absoluta toppen och visat att man vill vara med i säsongens guldstrid. Det har skett några övergångar men i det stora hela är stommen kvar från förra säsongen. De har en fin offensiv med bland annat Taremi och Evanilson som visat sin målfarlighet gång på gång. Den förstnämnda har även varit en ledande figur i tidigare Champions League-turneringar. Porto tog sig till sextondelsfinalen ifjol och vi tror det kan bli ett slutspel i år igen, men då gäller det att inleda starkt redan här i premiären!

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Shakhtar Donetsk - Porto
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.