Match: Varberg-Örgryte (Superettan) | Speltips: X2 | Odds: 1,60 | Spelstopp: 18:59 | Spelbolag: LeoVegas

Tredje raka reken satt igår när Trelleborg tog en klar och tydlig seger på hemmaplan mot IK Frej. Trots att IK Frej kvitterade på straff i 75 minuten så höjde sig Trelleborg de sista 15 minuterna och körde över sina motståndare.

För Varberg ser läget inte nåt vidare bra ut, från att ha startat säsongen på bästa sätt så har man gått ner sig och nu ser det riktigt tungt ut. Man ligger numera på nedre halvan av tabellen och hoppet om en kvalplats är som bortblåst, inte konstigt efter de senaste matcherna. Man har förlorat fem raka matcher i serien, bl.a mot GAIS och Syrianska vilket bör betyda att formen är helt borta. Senaste segern kom borta mot Ljungskile i slutet på juni och jag är högst tveksam till att man ska klara av att ta en seger idag.

Örgryte ligger på samma poäng som Varberg men ligger före tack vare sin målskillnad som är bra mycket bättre. Till skillnad från Varberg så ser lagets form väldigt bra ut och man har endast en förlust på de senaste nio matcherna, det kunde man verkligen inte tro komma efter vårens prestation. Mellan den 15:e maj och 15:e juni hade man hela 6 raka förluster och det började pratas om att laget kanske var på väg ur Superettan igen. Det lär ju dock inte ske nu eftersom man skrapat ihop en hel del poäng och har en form som heter duga.

Givetvis är Varberg borta alltid en tuff uppgift för alla lag i serien men med tanke på hur man presterat de senaste månaderna så bör Örgryte ha en bra chans här. Örgryte är verkligen inne i en fin period med endast 1 förlust på de 8 senaste matcherna man spelat och då har jag svårt att se att man ska förlora här. Jag testar X2 till fina 1,60x degen hos LeoVegas!