AIK vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 30/9 kl 17.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har gjort flera imponerande nyförvärv den här sommaren som kommer lyfta laget

  • Västervik har en betydligt sämre trupp och man saknar namnen som kan slå igenom i år

  • AIK har sett starka ut under försäsongen då man bland annat slagit Färjestad

  • Västervik har förlorat sju av tio senaste bortamatcherna mot AIK på Hovet

  • AIK:s förstärkningar i Oliwer Wahlstrom och Victor Söderström tillhör dom bästa av alla NHL-lån i ligan

Rekorduselt fjolår för “Gnaget”

AIK:s senaste säsonger har varit minst sagt turbulenta. För ett och ett halvt år sedan var klubben nära att få kvala sig upp till SHL när man förlorade den allsvenska finalen mot Oskarshamn för att sedan åka ut mot Leksand. Ekonomin var efter misslyckandet körd i botten och trots att “Gnaget” ändå kunde ställa upp med en relativt okej trupp så havererade det totalt. Aldrig tidigare har ett lag i HockeyAllsvenskan spelat in så lite poäng som AIK gjorde i fjol och hade inte säsongen ställts in hade man kanske spelat i Hockeyettan den här hösten.

För Västerviks del fortsätter den allsvenska resan som man påbörjade för ett par år sedan, och man har ändå gjort det bra med sina förutsättningar. Västervik har en av seriens minsta spelarbudgetar och får oftast förlita sig på ett gediget scoutingarbete av sportchef Emil Georgsson. Tidigare säsonger har det satsats vilt på okända transatlanter men i år är det inte alls lika stor spridning på spelarnas nationaliteter. Istället har en meriterad allsvensk spelare i Joakim Hagelin anslutit och det kommer i år bli ett nöje att se om Västervik lyckas som man gjort tidigare säsonger.

Förstärkt med NHL-lån

AIK har på ett par månader förvandlat ett risigt luftslott till något som faktiskt kan utmana på allvar högre upp i tabellen. Meriterade nyförvärv i Johan Johnsson och Anton Karlsson har plockats in medan hemvändare som Anton Holm och Fredric Weigel inger hopp om en bättre säsong för AIK. Lägg dessutom på NHL-lånen i Oliwer Wahlstrom och Victor Söderström så förstår man snabbt att AIK har en stor potential. Frågan är bara om man får ihop alla pusselbitar direkt? Det är en oerhört stor omväxling från det läget man satt i under förra säsongen kontra det man har att jobba med i år.

Här möter man ett Västervik som är ett lurigt lag. Jag brukar oftast säga att det här är HockeyAllsvenskans mest oberäknerliga lag som kan förlora en given vinstmatch för att sedan slå ett topplag på bortaplan i omgången efter. Den här säsongen tycker jag däremot att laget ser lite svagare ut än tidigare år och då räknar jag bort NHL-lånen man gjort. Med Axel Jonsson Fjällby och Eetu Tuulola blir man naturligtvis ett bättre lag men båda har plockats in relativt sent och gjort få matcher med laget inför seriepremiären. AIK är ett starkare lag och jag tror man skakar av sig premiärnerverna och tar tre poäng här. AIK-seger efter ordinarie tid spelas till 1.80.

Speltips.se ger tipset:

AIK vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 30/9 kl 17.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.