Jag väljer att spela på Atletico Madrid. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det råder kris i Barcelona som inte imponerar med sin ojämnhet.

  • Atletico Madrid är extremt svårslagna på Wanda Metropolitano.

  • Barcelona är utan seger i sina två senaste bortamatcher.

  • Atletico Madrids trupp har mer spets än Barcelonas och ska ses som favoriter.

  • Atletico Madrid är obesegrade i det tre senaste mötena mot Barcelona.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Atletico Madrid att vinna matchen hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

FÅ 100 KR GRATIS – UTAN INSÄTTNING!

Riskerar sparken

Det är äntligen dags för ett riktigt toppmöte i La Liga, Barcelona åker till Madrid med en enorm press på sig i mötet mot Atletico Madrid. En förlust för Barcelona i denna matchen kostar rimligtvis Ronald Koemans hans jobb. Barcelona är ett lag man inte alls blir klok på under inledningen av säsongen. Efter att i princip allt ifrågasattes inför mötet mot Levante i senaste omgången, visade Barcelona att de har kvalitet i truppen och stod för en riktig fin insats. Egenfostrade spelare fanns de gott om på plan och det såg ut att ha något att bygga vidare på. Sen kom veckans europaspel för Barcelona där man trodde de hade hittat formen. Så blev det inte alls utan de åkte istället på en stor-förlust i mötet mot Benfica. Insatsen var under all kritik och Benfica vann förhållandevis lätt med hela 3-0. Inför möte mot Atletico Madrid är nu krisen ett faktum.

Atletico Madrid kliver in matchen med en skön seger i ryggen från mötet mot Milan under veckan. Milan var det klart bättre laget första trettio minuterna sen åkte Franck Kessie ut. Då lyckades Atletico ta över och vända matchen med ett straffmål i slutminutrarna. Matchen var väldigt signifikativ för hur Atletico Madrid inlett denna säsongen. De har resultatmässigt fått med sig poängen och hänger med i La Liga toppen. Dock har det inte imponerat nämnvärt i spelet. De har ofta fått med sig sina poäng med mål i matchernas sista minuter. 

Väljer sida

Trots att Atletico Madrid inte imponerat spelmässigt har det ändå fått med sig resultaten. Det får man sägas är en styrka och vinnarmentalitet i sig att lyckas med det gång på gång. Det råder en helt annan harmoni i Atletico Madrid än i Barcelona. Jag ser även Atletico Madrid som ett taktiskt bättre lag än Barcelona vilket ger de en enorm fördel i denna matchen. Det ska mycket tillskrivas Diego Simeone som är en av väldens bästa taktiska tränare. Atletico Madrid har en bättre och framförallt bredare trupp än Barcelona. Griezmann gjorde även sitt första mål sedan återkomsten för Atletico Madrid senast. Vilket är extremt viktigt för Atletico Madrid att få igång han eftersom de offensivt sett något tröga ut.

Jag ser Atletico Madrid som favoriter i denna matchen och tycker det är en match de ska vinna. Sett till Barcelonas kaos som just nu råder i klubben är detta en väldigt bra chans för Atletico Madrid att plocka alla poängen. Atletico Madrid är väldigt starka på Wanda Metropolitano. Att denna matchen spelas på hemmaplan blir en viktig fördel. De är även obesegrade mot Barcelona det tre senaste matcherna vilket är en trygghet för Atletico Madrid. Givet dessa förutsättningar ser jag hemmasegern som det givna tipset.

FÅ 100 KR GRATIS – UTAN INSÄTTNING!
fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Atletico Madrid - Barcelona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.