Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brighton har visat en hög kvalitet i inledningen av Premier League.

  • Arsenal kommer från en stark period med tre raka segrar.

  • Tre av det fem senaste inbördes mötena har resulterat i att båda lagen gör mål.

  • I två av Brightons senaste tre matcher har både lagen lyckats hitta nätet.

  • Blgm-spelet satt i Arsenal senaste match.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

FÅ 100 KR GRATIS – UTAN INSÄTTNING!

Fin form

När vi tittar närmre på mötet mellan Brighton och Arsenal kan vi konstatera att det är två för dagen lag med fin form. Arsenal kommer med tre segrar i ryggen där de dessutom hållit nollan i två av matcherna. Senast slog de Tottenham i The North London Derby med 3-1. Arsenal kom ut i matchen ruskigt taggade och gjorde tre mål på de första trettiofem minuterna. Segern var en en riktig moral boost, nu går de för sin fjärde raka seger i mötet mot Brighton. Arsenal supportrarna ropar mindre efter tränare Artetas avgång efter en bra september månad. Frågan är om det är de riktiga Arsenal vi fått se på sistone, då ser de onekligen intressanta ut. Mötet mot Brighton blir deras sista matchen innan landslagsuppehållet. En seger här för Arsenal innebär arbetsro under uppehållet.

Brighton har fått en flygande start på säsongen och ligger på en sjätte plats med tretton inspelade poäng. De är bara en poäng bakom ligaledarna Liverpool i den oerhört tighta toppen av Premier League. Brighton har legat väldig högt i Expected goals rankingen under det senaste säsongerna. Nu har det även lyckats omsätta det i mål under inledningen vilket har led till att trepoängare rullat in. Svensk-bekantingen Graham Potter har verkligen lyft sitt Brighton under inledningen. Det ska bli spännande och se om de lyckas hålla i de fina spelet hela säsongen.

Ovisst på förhand

Trots Arsenals fina form på sistone är det faktiskt bakom Brighton i tabellen. Det går även att argumentera för att Brighton sett till hela säsongen har spelat bra mycket bättre än Arsenal. Brighton har dock varit något sämre på sistone och har kommit tillbaka till jorden litegrann. Det gör denna matchen på förhand väldigt oviss och de är svårt att syna en favorit. Det vi kan konstatera är att det är två lag med högt självförtroende. Jag kikar därför mot ett målspel i detta mötet och väljer att köra på att båda lagen gör mål.

Målet åt båda hållen har varit fallet i tre av det fem senaste inbördes mötena.  två av Brightons tre senaste matcher har även resulterat i att båda lagen hittat nätet. I Arsenals senaste match satte också Blgm-spelet, båda lagen besitter dessutom mycket kvalitet i offensiv riktning. Brighton har bara lämnat en match denna säsongen mållösa. Arsenal som stod för tre mål framåt senast visade att deras offensiv är ett riktigt hot. Spelet känns därför självklart i en för övrigt oviss match, här gör båda lagen mål!

FÅ 100 KR GRATIS – UTAN INSÄTTNING!
fotboll, Premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Brighton - Arsenal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.