Bournemouth DNB hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 30/9 kl 09.33

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bournemouth har två segrar och en oavgjord efter tre ligaomgångar.

  • Bournemouth kommer senast ifrån en stark 1-0 seger över Norwich City.

  • Coventry gick mållösa i deras senaste ligamatch mot Barnsley.

  • Bournemouth slog ut PL-klubben Crystal Palace ur EFL Cup för några veckor sedan.

  • Nykomlingen Coventry City har blandat och gett efter tre omgångar. Laget behöver nog lite tid innan de stabiliserar sig i den nya ligan.

Spridda skurar

Vi bjuds på ett relativt snål utbud med få toppmatcher under fredagen. Därmed får vi riktar blickarna mot den engelska andraligan där nykomlingen Coventry City tar emot AFC Bournemouth på St Andrews Trillion Trophy Stadium. Klubben är alltså tillbaka i Championship efter åtta års frånvaro.

Hemmalaget spelade som vi tidigare nämnde i den engelska tredjedivisionen vid namn League One förra säsongen. Men efter ett lyckat ligaspel slutade Coventry City på en välförtjänt förstaplats i tabellen. Ligatiteln och en efterlängtad uppflyttning var ett faktum, säsongen kunde inte ha gått mycket bättre än så. Nu ska Coventry alltså testa vingarna i den tuffa ligan Championship. De har redan spelat tre matcher i den nya ligan och står just nu på fyra poäng. Det har varit spridda skurar med en seger, en oavgjord och en förlust såhär långt. Hemmalagets spelartrupp är uppbyggd på en mix mellan de gamla och de unga. Vi tror att Coventry behöver lite mer tid för att acklimatisera sig i den nya ligan och klickar därmed i DNB-spelet till gästernas favör.

Klubben får börja om i Championship

Det var inte längesedan gästerna AFC Bournemouth var ett etablerat Premier League-lag. Men Eddie Howe och hans mannar stod för en oerhört svag säsong 2019/2020 och därmed avslutades deras långa sejour i landets högsta liga. Klubben har fått börja om på en nya kula i den engelska andraligan och det har skett en del förändringar sedan nedflyttningen.

Den unge tränaren Eddie Howe satte verkligen sin prägel på AFC Bournemouth. Men Howe och Bournemouth gick skilda vägar efter säsongen och nu är det istället Jason Tindall som styr rodret. Det har skett en hel del förändringar i spelartruppen också, flera av lagets nyckelspelare har valt att lämna för att stanna på den absoluta toppen i seriesystemet. Anfallaren Callum Wilson och yttern Ryan Fraser lämnade båda för Premier League-klubben Newcastle. Lägg även till mittbackskuggen Nathan Ake som såldes till Manchester City och målvakten Ramsdale till Sheffield United. Men trots spelartappen har Tindall och gänget stått för en stark inledning av den nya ligasäsongen. Bournemouth hittas på en fjärdeplats i tabellen med sju inspelade poäng efter tre omgångar. De kommer senast ifrån en stark 1-0 seger över nedflyttade Norwich City. Vi tror på minst en poäng i mötet med nykomlingen Coventry City.

Speltips.se ger tipset:

Bournemouth DNB hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 30/9 kl 09.33

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.