Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Halmstad har löst underspelet i 18(!) av deras 21 ligamatcher den här säsongen.

  • Östersund har gått mållösa i fem av deras sex senaste matcher.

  • Halmstad har endast släppt in 18 mål efter 21 spelade ligamatcher, ett väldigt starkt facit.

  • Östersund har förlorat 11 av deras 13 senaste ligamatcher.

  • Halmstad kommer senast ifrån ett oavgjort resultat mot Sirius, matchen slutade 1-1.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Defensiven prioriteras

Lördagen är här och vi riktar blickarna mot Allsvenskan. Där hittar vi ett spännande möte mellan Halmstad och Östersund som äger rum på Örjans Vall. Det är viktiga poäng som står på spel för båda lagen. Halmstad har presterat tillräckligt bra för att hittas på säker mark men det är med små marginaler just nu. HBK har endast en poäng ner till kvalplacerade Degerfors vilket visar på att det är många lag som är indragna i den nuvarande bottenstriden.

Halmstad har alltså en ypperlig chans att öka avståndet ner till botten när de ställs mot jumbon Östersund. Hemmalaget var olyckliga i senaste omgången när de släppte in ett kvitteringsmål i sista matchminuten mot Sirius. Det såg annars ut att bli en välbehövlig trepoängare men Kouakou fick sista ordet och lagen fick dela på poängen. Trots att de är nykomlingar har Halmstad varit svåra att slå i den här ligasäsongen. De har spelat många jämna matcher där motståndarna har haft svårt att få hål på deras låga försvarsspel. Haglunds gäng prioriterar defensiven framför offensiven och det brukar ofta leda till ganska tillknäppta matchbilder. Halmstad har löst vårt underspel i hela 18(!) av deras 21 ligamatcher, ett facit som talar för sig själv!

Mardrömmen fortsätter

Mardrömmen fortsätter för gästande Östersunds FK och det återstår att se ifall de lyckas vända den negativa trenden innan det är för sent. Klubben har iallafall försökt agera utanför planen och valt att plocka in en ny tränare. Per Joar Hansen tillsattes och han fick även med sig välkända Lars Lagerbäck som ett bollplank. Men trots förändringarna har laget förlorat tre av deras fyra senaste ligamatcher med Hansen vid sidlinjen.

Östersund har en lång väg att vandra upp till säker mark. I skrivande stund har ÖFK hela nio poäng upp till konkurrenten Mjällby som hittas ovanför kvalstrecket. Med nio omgångar kvar börjar tiden bli knapp och det ser väldigt mörkt ut för Jämtlands-klubben. Gästerna har förlorat 11 av deras 13 senaste matcher i Allsvenskan. Offensiven har i princip varit obefintlig när de gått mållösa i fem av deras sex senaste matcher. Vi väljer att syna underspelet inför lördagens ångestladdade batalj mot defensiva HBK!

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:30
Halmstad - Östersund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.