Över 5 mål i matchen hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 30/9 kl 19:05

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lagen har mötts två gånger på försäsongen, matcher som det blivit 9 respektive 12 mål i.

  • Förra säsongen löste lagen minst fem mål i tre av fyra matcher lagen emellan.

  • Timrå gjorde fjärde flest mål i Hockeyallsvenskan förra säsongen.

  • Björklöven gjorde tredje flest mål i Hockeyallsvenskan förra säsongen.

  • Båda lagen har förstärkt redan bra offensiver från starten av säsongen.

Förstärkt en redan bra offensiv

Timrå och Björklöven stod för i stort sett enbart målrika matcher under förra säsongen och man löste så att det blev minst fem mål i tre av fyra möten lagen emellan. Vårt spel löste sig i två av dessa med god marginal och när lagen möttes i SCA-cupen under försäsongen löste sig spelet utan problem. I en träningsmatch nyligen ändrades inte mönstret från utan lagen bjöd på en målfest av guds nåde och slutresultatet skrevs till hela 7-5 till Timrå. Nu får vi 1.80 på att minst hälften så många mål görs, svårt att inte ta det spelet.

Timrå hade också en av ligans bästa offensiver förra säsongen och gjorde fjärde mest mål av alla lag. Detta mycket tack vare superstjärnan Jonathan Dahlén som tillsammans med Albin Lundin bildade en mycket målfarlig duo. Både Dahlén och Linden är kvar i en anfallsuppsättning som nu förstärkts av Christoffer Liljewall och Jacob Blomqvist. Två namn som bör kunna göra en redan målfarlig offensiv, ännu mer målfarlig.

Ligans bästa lag

Björklöven är min och många andras favorit till SHL-platsen när säsongen summeras och det är man med all rätt. Några tunga tapp på målvaktssidan och försvarssidan har ersatts med nästan ännu mer meriterande namn och i båset står numera Hans Wallsson, tidigare guldcoach med Skellefteå under 2010-talet. Nu är dessutom målskytten Olle Liss på plats från start och stärker en offensiv som redan förra säsongen gjorde tredje flest mål i Hockeyallsvenskan.

Vad som heller inte får glömmas bort är att båda dessa lagen vill spänna musklerna gentemot det andra och skaffa sig ett poängmässigt övertag redan från början. Jag tror båda lagen satsar offensivt här och att några extra mål därför kontras in. Vad som heller inte får glömmas bort är att domarna har direktiv på att ta bort slashing och hakning framförallt, något som hittills lett till fler utvisningar. Detta är två lag med starka powerplayuppställningar som kommer att skapa målchanser. Att hålla sig borta från utvisningsbåset kan bli en nyckel för att vinna matchen.

Speltips.se ger tipset:

Över 5 mål i matchen hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 30/9 kl 19:05

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.