Jag väljer att spela på att Växjö vinner den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö har en av SHL:s bästa trupper på pappret

  • Djurgården har inte fått spelet att stämma inledningsvis och man brottas med skadeproblem på flera ledande spelare

  • Växjö har två raka segrar och man innehar just nu serieledningen

  • Djurgården har förlorat två raka matcher

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Växjö att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tidiga serieledare

Växjö har som väntat fått en fin start på SHL-säsongen och efter sex matcher spelade ligger de regerande mästarna på en förstaplats, strax före tvåan Frölunda. Ser Växjö ut som en seriesegrare än så länge? Nej, det finns fortfarande en del att fila på för huvudtränare Sam Hallam om Växjö ska lyckas återupprepa succésäsongen från ifjol. Offensiven har hittills visat sig stekhet men fortsatt finns det en del frågetecken kring försvarsspelet. Säsongen är däremot lång och Växjö har alla möjligheter att återigen vara med och kriga uppe i toppen av tabellen om man får detaljerna att sitta.

För Djurgårdens del har nye huvudtränaren Barry Smith fått en tuff start i sin återkomst till svensk hockey. Spelet har hittills inte varit något att hurra över och dessutom fortsätter skadorna att fortsätta gäcka truppen. Jacob Josefson och Manuel Ågren saknas sedan tidigare och senast mot Leksand fanns inte spetsforwarden Rhett Rakhshani med. Marcus Sörensen var också tveksam till spel senast men spelade trots allt. Djurgården kommer inte att vara med och slåss i toppen men man har absolut inte råd att sätta sig i bottenträsket inledningsvis.

Måste steppa upp

Nu väntar en match där Växjö får hålla i favoritskapet, och jag väljer att tro på smålänningarna i den här matchen. Inte nog med att man har en bättre trupp så har Växjö kommit en bra bit på vägen med sitt spel till skillnad från Djurgården. Hemmalaget har inför lördagens match två raka vinster där man spelat övertygande mot både Rögle och Malmö, två lag som inte är enkla att rucka på.

Djurgården däremot har inkasserat två raka förluster och skulle det bli en tredje förlust ökar pressen på laget. Spelet har absolut inte sett bra ut hittills och offensiven är det främst som bildar det största frågetecknet. Storstjärnor som Linus Videll och Marcus Sörensen har hittills stått för en okej inledning poängmässigt men spelarna bakom måste steppa upp. Växjö blir en utmaning för Djurgården, och jag tror inte att man har receptet för att lyckas bräcka serieledarna.

ishockey, shl
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:15
Växjö – Djurgården
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.