Daniel Jacobsson|1 november, 2022, 12:53

Jag väljer att spela på Zagreb +1,5 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dinamo Zagreb vill mer än gärna ta sig till tredjeplatsen och Europa League.

  • Första mötet mellan lagen slutade med vinst för Dinamo Zagreb.

  • Chelsea har Arsenal i Premier League på lördag.

  • Chelsea kommer från en besvikelse mot Brighton (1-4).

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Fokus på ligan

Förlusten mot Brighton står sig dyrt om man förlorar mötet med Arsenal i helgen. Här skall man studsa tillbaka och visa sig starka i mötet med ligaledarna. Därmed är chansen stor att man roterar här för att lägga allt krut på den matchen. Chelsea kommer dessutom från en förlust mot Brighton i helgen där man blev kraftigt chockade över motståndarnas kraft. Presskonferensen har ännu inte varit när jag skriver den här reken, men jag är ganska säker på att Chelsea väljer att ta den här matchen i andra hand. Det väntar en ligamatch som har en enorm betydelse i helgen.

Jag är också mycket väl medveten om att Chelseas trupp är tillräckligt bred och slagkraftig för att slå Zagreb trots rotation, men här bör det inte vara några problem att få med sig handikappet. Chelsea kommer ut slagkraftigt inför hemmafansen, men frågan är hur motivationen är för att bara gå ut och köra över motståndet. Redan klara segrare, en viktig match i helgen och ett lag som inte är i det bästa skicket. Dinamo Zagreb kommer knappast ge bort för mycket utrymme här och lär spela rejält och bestämt.

Motivation slår klass

Den kroatiska storklubben Dinamo Zagreb är ute efter betydligt mer klirr i kassan än såhär. Hittills har man slagit Chelsea och spelat lika mot Salzburg, båda på hemmaplan men man har en klass och styrka i sig att även spela tight på resande fot. Dinamo Zagreb har chans på tredjeplatsen och ett Europa League-slutspel här och det bör man gå hårt för. I det första mötet mötte man Thomas Tuchels Chelsea, nu möter man Graham Potters. Det är såklart ett betydligt stabilare Chelsea man möter nu, men faktorerna ljuger inte om att man redan är klara, förlorade i helgen och kommer lägga fokuset på Arsenal i helgen.

Dinamo Zagreb vet dessutom att Milan och Salzburg gör upp om slutspelsplats nummer två den här kvällen. Motivation slår klass brukar man säga och trots att det är på Stamford Bridge i London som man skall lösa detta finns det gott om utrymme. Om man löser det återstår att se, men vi kan räkna med en tight tillställning på nytt där Dinamo Zagreb spelar efter förutsättningarna. Inga risker kommer tas från kroaternas sida och så länge man har en poäng i handen lär man inte chansa alldeles för mycket.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Chelsea - Zagreb
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.