Jonathan Erlandsson|1 november, 2022, 11:07

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • FCK kommer att sluta sist i gruppen och har inte gjort ett enda mål.

  • Dortmund kommer att sluta på andra plats i gruppen och avancemanget är säkrat.

  • Dortmund besegrade FCK på hemmaplan med 3-0.

  • FCK ligger endast på femte plats i den danska ligan.

  • Dortmund har vunnit tre av de senaste fyra tävlingsmatcherna.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Mållösa i turneringen

Redan klara gruppjumbon FC Köpenhamn tar i den sista omgången emot redan slutspelsklara Dortmund hemma i Parken. Matchen är således av akademisk betydelse och det återstår att se hur lagen ställer upp, men Dortmund har bra bänkspelare som är sugna på att visa upp sig här.
FCK har lämnat planen mållösa i alla matcherna hittills och om man inte vill bli det blott fjärde laget i CLs historia att gå mållösa genom turneringen så måste man steppa upp här.
Dortmund å andra sidan har gjort ett fullt godkänt gruppspel. 3-0 seger hemma mot FCK i premiären har följts upp med en storseger och en oavgjord mot Sevilla och med en uddamålsförlust och ett kryss mot Man City.

FCK har även hemma i Danmark haft det riktigt tufft, men i helgen fick man till slut vinna igen efter tre raka matcher utan vinst, då Randers besegrades med 2-0 på bortaplan. Laget har endast vunnit två av de sju senaste matcherna, vilket placerar laget på en blygsam femte plats, hela tio poäng efter ledande Nordsjälland.
Inte heller hemmaspelet har varit imponerande och laget har bara lyckats vinna tre av sju matcher på eget gräs. Även i ligaspelet har det varit svagt framåt och laget har endast gjort nio mål på de sju hemmamatcherna.
Davit Khocholava är avstängd här och Amoo, Boilesen och Zeca missar möte p.g.a. skada.

I bra form

Dortmund vann i helgen för andra helgen i följd hemma i Bundesliga när man besegrade Frankfurt på bortaplan med 2-1. Lagets unga supertalang Jude Bellingham avgjorde matchen i den andra halvleken och nittonåringen är redan nu uppe i nio(!) mål för säsongen och det som mittfältare.
Fyra av målen har kommit i CL och skulle Bellingham göra mål på nytt här mot FCK, så blir han den blott tredje tonåringen någonsin att göra mål i ett lags alla bortamatcher i gruppspelet.
Dortmund är i och med segrarna på slutet numera uppe på en fjärde plats i Bundesliga med fyra poäng upp till ledande Union Berlin. Laget har en målskillnad på 20-15 och på bortaplan har laget vunnit tre och förlorat tre, men där skall det sägas att man haft svåra bortamatcher i förlustmatcherna mot Leipzig, Union Berlin och Köln.
Laget har ett gäng spelare i sjukstugan som inte är aktuella här och i tillägg så lär man vila ett gäng startspelare, men det ger spelare som Anthony Modeste, Giovanni Reyna och Marius Wolf chansen att visa vad dem går för och då är FCK en passande uppgift.

Känslan är att den här FCK upplagan är något sämre än tidigare upplagor och när man har det jobbigt mot de flesta lagen i den danska ligan, så är det så klart nästan en omöjlighet att konkurrera i Europas bästa turnering.
Dortmund vann enkelt hemma mot FCK och kommer att matcha spelsugna spelare som vill visa vad man går för och då känns oddset 1.72 på den raka tvåan spelvärt.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
FC Köpenhamn - Dortmund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.