Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leicester City har väldigt mycket skadeproblem i försvaret. Spelare som Pereira, Castagne och Ndidi är otillgängliga inför måndagens match. Dessutom är Jonny Evans ett frågetecken efter en skadekänning.

  • Leicester har spelat hela tre matcher på åtta dagar. Vi tror på trötta ben från bortalägret.

  • Nykomlingen Leeds United har imponerat stort i upptakten av säsongens Premier League.

  • Leeds United har löst spelet i fyra av deras fem senaste ligamatcher.

  • Leicester har förlorat två av deras tre senaste ligamatcher.

Gjort ett starkt intryck redan

Marco Bielseas mannar har verkligen gjort ett starkt intryck på deras korta tid i Premier League. Trots endast sex spelade omgångar har nykomlingen fått visa upp sitt stora register och känns redan som en etablerad Premier League-klubb. Bielsa spelar en väldigt underhållande fotboll med en fartfylld offensiv och en direkt återerövring när det tappar boll.

Leeds United har redan stått för flera imponerande insatser och hittas därmed på en stark niondeplats i tabellen. Nykomlingen är bara en poäng bakom storklubbarna Man City och Tottenham efter sex spelade omgångar. De kommer senast ifrån en stark 0-2 vinst över Aston Villa där anfallaren Patrick Bamford mäktade med sitt första PL-hattrick i karriären. Leeds känns som hemma i Premier League och visat sig vara oerhört svårslagna i upptakten av den här ligasäsongen. De har löst spelet i fyra av deras fem senaste ligamatcher. En fördel för hemmalaget är också att de kan lägga fullt fokus på ligaspelet eftersom att de inte spelar någon Europa-turnering.

Tätt matchande och skadeproblem

Gästande Leicester City har betydligt mer problem på skadefronten än hemmalaget Leeds United. Klubben är dessutom i en period som är fullspäckade med matcher just nu. Brendan Rodgers mannar kombinerar ligaspelet med ett Europa League-gruppspel vilket har skapat ett väldigt tufft matchande på sistone, speciellt eftersom att klubben dras med flera skador.

Spelare som Ricardo Pereira, Wilfried Ndidi och Timothy Castagne hittas på skadelistan och är därmed otillgängliga inför måndagens match. Mittbacken Jonny Evans är också ett frågetecken och det återstår att se ifall laget får klara sig utan den resliga försvarspjäsen. Det är alltså främst försvaret som har drabbats av skador, vilket ger Brendan Rodgers väldigt få möjligheter att rotera i detta täta matchandet. Vi tror på trötta ben hos gästerna och väljer därmed att använda dubbelchansen till hemmalagets favör. Leicester har förlorat två av deras tre senaste ligamatcher.

Speltips.se ger tipset:

1X hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 1/11 kl 11.20

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.