Speltips:

Jag väljer att spela på att Malmö vinner och över 2.5 mål. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 31/10 kl 22.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senaste matchen lagen emellan slutade med seger för Skåningarna samt över 2.5 mål.

  • Malmö har vunnit sex av lagets sju senate matcher i allsvenskan.

  • Örebro har tagit ett poäng på lagets fyra senaste matcher.

  • På de fyra senaste matcherna har Örebro släppt in 12 mål.

  • SM-guldet kan avgöras på målskillnad, av den anledningen måste Malmö gå för många mål.

Inte mycket att spela för

Örebro har sedan många omgångar tillbaka inte haft mycket att spela för. Redan i somras kändes det rätt klart att Närkelaget inte skulle utmana om någon topplacering eller blanda sig in i bottenstriden. Förutom att de vitklädda inte haft så mycket att spela för har laget haft ett otroligt tufft spelschema. Senaste fyra matcherna har varit mot Hammarby, AIK, Elfsborg och senast serieledande Djurgården. Man har även mött alla de tre Stockholmslagen på bortaplan. I dessa fyra matcherna har man åkt på tre förluster och med nöd och näppe gick man med sig en poäng mot Elfsborg. Kan Örebro bryta den negativa trenden när guldjagande Malmö kommer på besök? Undertecknad tror att Örebro åker på en sista förlust innan man får ta ett välbehövligt vinteruppehåll.

Ett problem för Örebro har varit att man släppt in för mycket mål. På de fyra senaste matcherna har man släppt in hela tolv stycken mål. En anledning till detta kan vara man i de senaste matcherna gett förtroende till yngre spelare. I backlinjen har 18:årige försvarstalangen Helmer Andersson startar två raka matcher och på mittfältet har 17:årige Niclas Bergmark fått minuter i de sex senaste matcherna. Tanken är att redan nu bygga inför nästa år, av den anledningen tror jag att vi får se ett ungt Örebro mot Malmö också.

Medvind inför den sista omgången

Malmö kommer in till den avslutande matchen med högt självförtroende. Förra veckan tog man tre viktiga poäng i Europa League mot Lugano och sedan spöade man rivalen AIK i allsvenskan. Någonting som skiljer Malmö åt från de andra topplagen är truppens bredd. Vid ställning 0-0 mot AIK tog man in både Anders Christiansen och Guillermo Molins. När man sedan tagit ledningen bytte man in Lasse Nielsen för att stänga ner matchen. Samtliga tre inbytta spelare är av allsvenskans högsta klass, det säger en del om bredden. Om Malmö skulle få en seg start mot Örebro har tränare Uwe Rösler många möjliga byten för att förändra matchbilden.

De två senaste omgångarna har Malmö imponerat och det känns som man är inne i en formtopp. Skåningarna i bra form ska enkelt vinna över Örebro på lördag, det visar sig även i bolagens oddssättning. På grund av de låga oddset på bortaseger riktar vi även in oss på ett målspel. Då guldstriden kommer att avgöras på målskillnad om Djurgården förlorar sin match lär vi se ett offensivt Malmö. Först och främst ökar det chansen för att Malmö ska göra många mål men det ökar även chansen för Örebros del. På förhand känns det som att ett spelsuget Malmö kan köra över ett avdankat Örebro.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 31/10 22:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.