Axel Olsson|1 november, 2022, 11:00

Jag väljer att spela på Real Madrid -1,5 handikapp i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • USG slog Union Berlin i öppningsmatchen.

  • USG har värvat starkt inför det här äventyret.

  • Ingen styrka i MFF, svag säsong och det ser ut att vara slut på framgångsrikt i år.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Vill säkra förstaplatsen

Real Madrid toppar Champions League-gruppen så som man förväntat sig. Men den spanska giganten kunde även säkrat gruppsegern ifall de tagit poäng i senaste matchen mot Leipzig. Den förlusten har inneburit att Real Madrid släppt upp Leipzig för en kamp om förstaplatsen. Med det sagt är inte jobbet klart än och Real Madrid behöver avsluta starkt för att garantera att förstaplatsen blir deras.

Truppen är oerhört starkt så även ifall Ancelotti väljer att rotera kommer vi få se en stark elva på planen. Real Madrid ställs dessutom mot gruppens svagaste lag i form av skotska Celtic. Det råder en rejäl klasskillnad mellan dessa två lagen och det syntes även i det första mötet. Då vann Madrid med stabila 0-3 och nu har de dessutom hemmastödet på Santiago Bernabeu. Det som är lite problematiskt för Real Madrid är att de har varit utan sin stjärna Benzema som missat de senaste matcherna. Fransmannen är tillbaka i träning men förväntas inte spela i matchen mot Celtic. Madrid har tillräckligt med kvalitet för att städa av ett Celtic som inte har något att spela för.

Celtic har inte hittat rätt

Det som lägger grunden för det här spelet är klasskillnaden och motivationsfaktorn. Real Madrid har fortfarande gruppsegern att spela om, men för gästande Celtic har den här matchen egentligen ingen betydelse. Gästerna har presterat så pass svagt att de hittas längst ner i gruppen med två poäng. Den svaga poängproduktionen har varken lett till något slutspel i Champions eller Europa League.

Visst det är en upplevelse att möta Real Madrid på Santiago Bernabeu, däremot saknar Celtic den där extra motivationen för att kräma ut en riktigt bra prestation här. Nu är ligaspelet viktigare där de har en guldstrid mot den stora konkurrenten Rangers. De blev ganska överkörda i förra mötet mot Real Madrid där de sistnämnda hade 65 % av bollinnehavet. Celtic har släppt in mål i samtliga fem gruppspelsmatcher och det har blivit tydligt att de inte nått upp till nivån som krävs på den här nivån. Vi tror på en avslutning i samma slag som tidigare matcher.

fotboll, Champions League
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Real Madrid - Celtic
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.