Marcus Råsberg|1 december, 2023, 10:07

Jag väljer att spela på Tampa Bay ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tampa har vunnit sju av de nio senaste bortamatcherna mot Dallas

  • Dallas har förlorat tre av sina fyra senaste hemmamatcher

  • Tampa har en tuffare division och behöver ta poäng

  • Tampa har vunnit fem av de sju senaste matcherna mot Dallas

Tuffare division

På lördag kväll klockan 20:00 är det dags för match mellan finallagen från 2020 när Dallas Stars tar emot Tampa Bay Lightning på hemmaplan. Det är första mötet mellan lagen den här säsongen och det lär kunna bli en jämn tillställning. INför mötet finns det dock flera faktorer som talar för att bortlaget åker därifrån med två poäng.

Tampa Bay spelar i Atlantic Division som, i mitt tycke, är en av de absolut tuffaste divisionerna i hela ligan. Där finns lag som Boston, Florida, Toronto och årets uppstickare Detroit. Det är en tuff division om man ska vara bland de tre bästa och gå direkt till slutspel. Me ddet sagt så börjar poängen, redan nu, bli viktiga för Tampa att plocka in. Dallas spelar i en division som inte är lika tight och jag tror att Tampas vetskap om hur viktiga poängen är kan bidra till deras hunger att ta med sig två poäng från Dallas.

Trivs mot Dallas

Tampa Bay trivs med att möte Dallas. Inte nog med att de vann finalserien 2020 så har Lightning vunnit fem av de sju senaste matcherna mot Dallas och de har dessutom bevisat sig vara starka i Dallas också där Tampa vunnit sju av sina nio senaste bortamatcher mot Stars. Det är en historik som talar till Tampas klara fördel inför mötet.

Dallas har gått något trögare på hemmaplan senaste matcherna och har förlorat tre av sina fyra senaste matcher i American Airlines Center. Även om oddssättarna tycker annat och att det lär bli en jämn match på lördag kväll så håller jag, med dessa anledningar, Tampa som favoriter. Jag väljer därför att placera Tampa Bay Money Line hos Unibet till ett fint odds inför mötet.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:00
Dallas - Tampa Bay
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.