Joakim Östman|31 januari, 2022, 14:57

Jag väljer att spela på Argentina i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Argentina har visat klassen VM-kvalet igenom, här fortsätter de.

  • Argentina har vunnit fyra av deras fem senaste matcher.

  • Colombia är utan en enda seger i deras sex senast VM-kval matcher.

  • Colombia har inte gjort ett enda mål i deras sex senast VM-kval matcher.

  • Argentina här klassen bättre och här tar vi vara på ett fint odds!

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Argentina att vinna hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Jagar förstaplatsen

Med tre återstående matcher kvar av VM-kvalet är Argentina redan kvalificerade för kommande VM. Copa America vinnarna från föregående sommar har fortsatt på inslagen väg och de slutar inte imponera. Argentinas svit på tjugoåtta matcher utan nederlag går inte annat än att beskriva som otrolig, trots det hittas de ”bara” på en andraplats i kvalet och framför hittas antagonisterna Brasilien. Inför mötet mot Colombia har Argentina fyra poäng upp till Brasilien på förstaplatsen och mycket prestige står onekligen på spel. Jag förväntar mig därför att Argentina fortsatt kommer vara motiverade i kvalets slutfas vilket de även visade senast i mötet mot Chile. Där Argentina efter mål av Di Maria och Lautaro Martinez vann bortamötet med 1-2.

I Colombialägret har senaste tiden varit desto mindre imponerande och inför kvalets slutfas är de verkligen illa ute. Världens sextonde-rankade nation Colombia hittas enbart på sjätteplats och mycket just nu tyder på att de kommer missa VM. Visserligen är Colombia bara två poäng bakom Uruguay som just nu har den sista platsen för fortsatt kvalspel mot VM. Likväl sett till den usla formen Colombia visat upp talar inte mycket för att de kommer bärga en VM-biljett när kvalspelet ska summeras. Colombia är utan seger i deras sex senaste VM-kval matcher och lägg där dessutom till att de inte stått för ett enda mål framåt i dessa matcherna. Trots detta har Colombia lyckats få med sig fyra oavgjorda resultat i dessa matcherna och med tre återstående omgångar är de fortsatt med i racet om VM.

Måste ses som favoriter

Argentina är som tidigare nämt redan klara för VM-spel och har således bara förstaplatsen i kvalet att spela för. Medans för Colombia måste poäng spelas in och de har inte råd att förlora detta mötet. Samma förutsättningar var det även senast för Colombia när de på hemmaplan tog emot Peru, då blev det en ödesdiger förlust efter att Peru avgjort matchen i slutminutrarna med matchens enda mål. Formen hos bortanationen inför mötet mot Argentina kan inte beskrivas som annat än usel och trots att poäng måste spelas in ser jag inte det hända. Argentina har igenom hela kvalspelet visat vilken otrolig klass de har och på hemmaplan tappar de ytterst sällan poäng. Trots att de redan är VM-klara går det därför inte annat än att backa en hemmaseger i detta mötet.

Argentinas svit på tjugoåtta raka matcher utan nederlag gissar jag även att de är väldigt angelägna om att förlänga. Sett till trupperna är också Argentina klassen bättre och kollar vi till nationernas form ska det inte vara något snack. Ofta slänger man ur sig att motivation slår klass men i detta fallet synar jag att klass slår motivation. Colombia har gång på gång visat deras oförmåga under den senaste tiden och här kommer Argentina att vara hänsynslösa. Argentina har heller inte givit oss en enda anledning till att mistro de, spelbolagen bjuder dessutom på ett högt odds på hemmasegern och det tar vi vara på. Givet dessa förutsättningarna synas därför Argentinasegern och med de förlängs deras oroliga svit ytterligare!

fotboll, VM Kval
|
units: 1/5 - spelstopp: 00:30
Argentina - Colombia
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.