Lördagen är kommen och det är dags för omgång 25 utav Premier League. Bournemouth reser till Cardiff City Stadium för att ta sig an The Bluebirds. Bortalaget kommer ifrån en 4-0 vinst mot topplaget Chelsea!

Match: Cardiff-Bournemouth (Premier League) | Speltips: 2 | Odds: @2.35 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:30

Formsvaga Cardiff

Hemmalaget Cardiff City är nykomlingar den här säsongen i Premier League. Laget slutade på andraplatsen i Championship bakom överlägsna Wolverhampton. Nu har drygt halva säsongen i högsta ligan spelats, och Cardiff befinner sig i en svår sits just nu, ju fler matcher som spelas desto längre ner åker Cardiff i ligan. Klubben behöver vända trenden snarast ifall inte en nedflyttning ska bli ett faktum. Men laget har fortfarande Fulham och Huddersfield bakom sig, The Bluebirds har förlorat tre av sina fyra senaste ligamatcher. De åkte även ur FA-cupen efter en 1-0 förlust mot League One-laget Gillingham.

Mendez-Laings 2-1 reducering senast mot Arsenal, var lagets första mål på deras fem senaste matcher. Från sin 17onde plats har Cardiff tre poäng upp till ett formstarkt Burnley. Men den stora frågan är ifall klubben besitter en tillräckligt kvalitativ spelartrupp för att säkra Premier League-kontraktet. Hemmafördelen har inte varit funnits för Cardiff den här säsongen när det kommer till insläppta mål. The Bluebirds har hittills släppt in flest mål på hemmaplan i hela ligan, nämligen 23 mål på 12 matcher. Vi förväntar oss att målglada Bournemouth blir ett nummer för stora för hemmalaget under lördagskvällen. Första mötet mellan dessa två lagen slutade i en 2-0 förlust för Cardiff.

Prickat in formen inför lördagen

Resande Bournemouth är inne i en allt vassare form än Cardiff. Som de flesta förhandstippat ligger AFC Bournemouth i mittenskiktet, men har stor chans på sjundeplaceringen som ger en Europa League-plats. I skrivande stund hittas laget på en tionde placeringen med 33 poäng. Deras facit lyder tio vinster, tre oavgjorda och elva vinster. Bortalaget Bournemouth har visat sig väldigt starka på sistone, först en stark 2-0 vinst mot West Ham som sedan följdes upp med en galen 4-0(!) vinst mot topplaget Chelsea. Norrmannen Joshua King stod för två mål i mötet som slutade i en stor chock för dem flesta fotbollsfanatikerna.

Bournemouth kommer alltså fulla med självförtroende inför mötet med Cardiff, men visserligen har The Cherries haft problem på resande fot under ligaspelet den här säsongen. Tråkiga nyheter för bortalaget är att mittfältsmotorn Jefferson Lerma missar mötet med Cardiff efter en skada i matchen mot Chelsea. På skadelistan hittar vi även Callum Wilson, Simon Francis, Lewis Cook och eventuellt David Brooks som haltade av planen senast. Bournemouth har endast tagit nio poäng på elva bortamatcher, men under lördagen möter laget ett av ligans svagaste motstånd och The Cherries är i storform, därmed tror vi att bortalaget kniper alla tre poängen under morgondagen.

Speltips: Bournemouth vinner matchen

Jag väljer att spela den raka tvåan, Bournemouth vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bournemouth har hittat formen, krossa Chelsea med 4-0 senast.

  • Cardiff har förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

  • Bournemouth vann första inbördes mötet med 2-0.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 2.35. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 2.35 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.