Denna lördag bjuder på ett fullspäckat fotbollsschema med toppmatcher från Europas alla hörn. Här serverar undertecknad lördagens två finaste drag, kombinerade i en smarrig lördagsdubbel!

Match #1: Leeds-Norwich (Championship) | Speltips: Leeds över 4,5 hörnor | Odds: 1,48

Härlig seriefinal på Elland Road! Tycker båda lagen gått lite krassligt på slutet. Leeds kommer visserligen från en knapp seger mot bottengänget Rotherham, men spelmässigt finns det mer att önska. Här får man tillbaka Pontus Jansson från skada och det är givetvis ett stort plus. Norwich känns även de ruskigt svårbedömda. Visserligen är man obesegrade i de fyra senaste ligamatcherna, dock har kanariefåglarna endast en seger på de sex senaste matcherna. Gästerna återfinns på en andraplats i tabellen med tre poäng upp till serieledarna Leeds. Blytunga poäng på spel med andra ord.

Känner jag galningen väl så är det här en match han vill vinna till varje pris. Syftar givetvis på hemmatränaren Bielsa som med all säkerhet gjort sin analys inför matchen. Föga förvånande är Leeds det lag som äger mest boll av samtliga lag i hela serien. I snitt har man 64,5% i bollinnehav, på hemmaplan ligger snittet på 65,5%. Att hemmalaget greppar taktpinnen direkt från start ser jag som en självklarhet. Väljer av den anledningen att sikta in mig på hörnspelet som ser ruskigt bra ut på förhand. Leeds snittar vassa 6,31 hörnor/match och det är endast Brentford och Sheffield United som har ett högre hörnsnitt. Bielsas mannar löser hörnspelet i åtta raka matcher, i fyra av de fem senaste matcherna har man dessutom skrapat fram minst åtta hörnor.

Tre faktorer till varför Leeds bör lösa hörnspelet:

  • Leeds snittar 6,32 hörnor/match – endast Brentford och Sheffield United har ett högre hörnsnitt

  • Leeds snittar 64,5% i bollinnehav – seriens överlägset högsta snitt

  • Leeds löser hörnspelet i åtta raka matcher, i fyra av de fem senaste matcherna löser man dessutom minst åtta hörnor

Match #2: Everton-Wolverhampton (Premier League) | Speltips: Över 1,5 | Odds: 1,33

En spännande och sevärd tillställning att vänta på Goodison Park när Everton tar emot Wolverhampton under lördagen. Everton kommer från en blytung 1-0-seger borta mot jumbon Huddersfield senast, en seger som följde upp två raka förluster. Spelmässigt har Marco Silvas mannar imponerat, men resultaten har inte alls gått vägen. I grund och botten besitter truppen väldigt hög kapacitet och känslan är att man har ytterligare växlar att lägga i. Här saknas Digne i backlinjen. Även Wolverhampton kommer till den här matchen med vind i seglen – senast besegrades West Ham med 3-0 och det är givetvis en imponerande bedrift som boostar både moral och självförtroende.

Det mesta talar för en jämn och vidöppen tillställning, allt från spelarmaterial till tabellpositioner. Sett till dagsform så är det dock liten fördel Wolverhampton, som vunnit de två senaste ligamatcherna där man dessutom mäktat med hela sju (!) mål framåt. Ett gigantiskt fall framåt med tanke på att offensiven inte alls övertygade i början av säsongen. Här är känslan att båda lagen går för segern och på det stora hela känns det som en match som kan bjuda på ett par mål åt båda hållen. Lagen möttes i en 2-2-tillställning i den första omgången, en favorit i repris tro? Everton löser överspelet i 75% av matcherna den här säsongen (83% av hemmamatcherna), samtidigt som Wolverhampton löser överspelet i 83,3% av matcherna. Över 1,5 mål till 1,33 gånger pengarna känns ruskigt bra på förhand.

Tre faktorer till varför målspelet bör sitta:

  • Everton löser överspelet i 75% av matcherna den här säsongen (83% på hemmaplan)

  • Wolverhampton löser överspelet i 83,3% av matcherna den här säsongen

  • Lagen möttes i den första omgången – då slutade matchen 2-2 efter en sevärd och underhållande tillställning

Unibet slantar upp 1,96 gånger pengarna för denna dubbel och jag väljer att investera 2/5 units. Spelstopp 16:00!

Rygga till 1,96 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.