Äntligen är den här, svensk televisions största fest. Melodifestivalen! Årets upplaga kickar igång under lördagskvällen med en riktigt tuff deltävling, vi laddar upp med två heta spel.

Melodifestivalen Deltävling 1 | Speltips: Nano går direkt till final | Odds: @1.40 | Units: 4/5 | Spelbolag: Betway | Spelstopp: 20:00

Melodifestivalen Deltävling 1 | Speltips: Wiktoria går till andra chansen | Odds: @2.05 | Units: 2/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 20:00

Tillbaka för att vinna

Nano deltog för första gången i melodifestivalen år 2017. Då slutade han på en andra plats i tävlingen, men hans bidrag, powerlåten “Hold On” var faktiskt det som fick flest röster av svenska folket. Robin Bengtsson var dock överlägsen bland de internationella jurygrupperna och höll undan. Just den kärlek från folket som Nano fick ska absolut inte underskattas när han nu är tillbaka, flest tyckte som sagt att han var bäst redan då och i deltävlingarna är det som sagt enkom folket som avgör vilka som går direkt till finalen på Friends Arena och vilka som går till andra chansen.

En förhandslyssning på låtarna är släppt och Nanos låt “Chasing Rivers” låter ganska likt den låt han ställde upp med förra gången. Nanos röst är stark och mäktig och ger varje låt han gör mycket liv. Hans största utmanare om finalplatserna är i min mening Mohombi, Wiktoria och tidigare mellovinnaren Anna Bergendahl. Bland de övriga deltagande kommer inte Arja Saijonmaa eller tjejbandet High15 ha en chans och jag tror inte heller Zeana feat Anis Don Demina har något med finalplatserna att göra utan snarare är en utmanare att skrälla till sig en plats i andra chansen. Nano är efter förhandslyssning den bästa låten i deltävling ett och jag spelar därför att han går direkt till final.

Ny stil för Wiktoria

Wiktoria har deltagit i melodifestivalen två gånger tidigare och vid båda tillfällena har hon nått finalen. Första gången 2016 var det inte nått prat om att hon skulle vinna och hon blev till sist fyra. 2017 däremot var det många som ansåg att det stod mellan henne och Nano men de internationella jurygrupperna svek Wiktoria fullständigt och hon slutade till sist bara sexa trots att hon fick näst flest röster av folket det året.

Både “Save Me” och “As I Lay Me Down” var poppiga upptempolåtar som lätt älskades av folket, men finalfiaskot 2017 har fått Wiktoria att tänka om och till årets tävling ställer hon upp med balladen “Not With Me”. En ny sida av Wiktoria får vi se och jag tror svenska folket kommer vara ovana i början men att låten troligen kommer växa och att hon senare har goda chanser till topplacering. Det räcker till andra chansen i nuläget menar jag. Nano och Anna Bergendahl är favoriter till finalplatserna och sedan står det mellan Mohombi, Zeana ft Anis Don Demina och Wiktoria om två platser. Jag tycker Wiktoria ligger bäst till av dessa tre bidrag. Mohombi, som många väntar sig en danslåt av ligger helt klart i farozonen med sin lite långsammare “Hello”.

Speltips: Nano går direkt till final och Wiktoria går till andra chansen

Mello startar äntligen och jag tycker mig ha hittat två mycket bra spel inför lördagen. Spelstopp 20:00 när allt drar igång och här är några anledningar till varför jag gillar spelen:

  • Både Nano och Wiktoria var mycket omtyckta senast de var med. Folkets kärlek ska inte underskattas i Mello!

  • Nano kommer med en liknande låt som förra gången han deltog, vilket får hans mäktiga röst att leva ut.

  • Efter att ha förhandslyssnat på alla låtar anser jag att Nano har deltävlingens bästa låt.

  • Wiktoria har tänkt om och kommer med en ballad istället för en poppig upptempolåt. Kan bli svårt för folket att vänja sig vid direkt och andra chansen ligger därför nära till hands.

Betway ger oss 1.40 för spelet på Nano! 4/5 units investeras.

Rygga till 1.40 hos Betway

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.