v75-finaler på Åby och klassiga lopp bjuds vi på. Höga prissummor dagen igenom och vi har en fin tävlingsdag att se framemot. Det ser klurigt ut i några lopp, men i V75-7 är analysen glasklar. Spets och släpp!!

Åby lopp #11 | Speltips: Västerbo Grosbois Plats (1-3) | Odds: @1.80 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:39

Två raka vinster!

Startade flitigt på V75 förra året och bjöd oftast på starka prestationer mot stentufft motstånd, fick sen en två månaders vila och har sen dess hunnit med att göra fyra starter. De två första gav ett formlöst intryck och att man skulle vinna direkt på V75 näst senast tyckte jag var långsökt. Tog dock hand om spets och släppte sen till Super Zantos. Luckan kom i god tid på upploppet och vann utan att imponera. Senast hade man springspår och lyckades återigen ta hand om spets och sen släpp till Super Zantos återigen. Luckan kom igen och vinsten blev tillslut enkel. Såg bättre ut och formen borde närma sig mer och mer.

Nu har man ett smaskigt läge bakom vingen och Frankie Brodde invändigt kan inte öppna. Här bör det tidigt bli spets och på kusken Rauno Pöllänen låter det som man släpper till Disco Volante. Med Open-stretch att tillgå låter det som den bästa planen och från ryggledaren borde platschansen vara mycket hög!

Tufft motstånd som väntar.

Loppet håller hög klass och det är betydligt tuffare nu än senaste två starterna. Disco Volante står för favoritskapet och är även spetsfavorit. Var med i guld sist på Solvalla och satt då fast som fyra i mål med gott om krafter i behåll. Västerbo Exact fick äntligen vinna sist men har nu bakspår och får hoppas på överpace. Olle Rolls har fått dödens två senaste starterna och sist så blev det helt enkelt för tufft. Ett rygglopp nu så blir man livsfarlig. 

Velvet Gio, Baron Gift och Erik Sting är meriterade silverdivisions-hästar och har hårdheten som krävs.

Jag utgår dock ifrån att Västerbo Grosbois tar hand om spets och sen släpper till favoriten Disco Volante. Då borde loppet vara ”låst” och Disco borde ha respekt med sig från senaste starten. Från ryggledaren kommer Västerbo Grosbois kunna följa med fint.

Speltips: Västerbo Grosbois Plats (1-3)

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Formen är stigande. 

  • Spetsfavorit initialt 

  • Favorit till att få ryggen på Disco Volante.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.80. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.80 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.