Daniel Jacobsson|1 mars, 2024, 09:48

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Häcken måste vinna.

  • Brommapojkarna har vunnit två raka hemmamatcher, nu blir det tuffare.

  • Brommapojkarna har hittat något tidigt – trots flera försäljningar.

Press på favoriten

Mycket är nytt i Häckens lag inför den allsvenska säsongen som stundar. Just nu pågår cupspelet där Häcken var en av favoriterna till guldet på förhand. Nu står man med kniven mot strupen med en match kvar att spela. Göteborgarna behöver vinna den sista gruppspelsmatchen mot Brommapojkarna på Bravida Arena den här lördagen. Ett uttåg vore ett mindre fiasko såklart. Det har hänt mycket i Häcken under försäsongen och det är inte precis samma tänk och lag som under fjolåret. Det stadiga mittfältet med Gustafson-bröderna och Rygaard är särat och det återstår att se hur man hanterar de nya ansiktena i truppen.

Det är givetvis så att det finns en skrällchans här. Häcken ser inte helt ihopspelade ut än så länge och man har inte heller satt någon stabilitet ännu. Jag tycker matchen är väldigt öppen och därmed passar det ganska bra med målspelet i det här avslutande och avgörande gruppmötet.

Imponerande start

Brommapojkarna har blivit av med flertalet spelare sedan förra säsongen. Då höll man sig kvar med nöd och näppe i slutändan. Säsongstarten av Allsvenskan står nära och redan nu verkar man vara ett bra stim. Olof Mellberg har stannat kvar efter att ha varit huvudvalet till landslaget. Det är en av de bästa tränarna i Sverige, onekligen eftersom förbundet kikar dit först av allt. Nu står man med sex poäng inför gruppfinalen mot Häcken och därmed räcker ett oavgjort resultat. BP har tagit in Daleho Irandust som tidigare representerat Häcken och där kontrade göteborgarna med att rekordvärva Zeidane Inoussa.

Här kan BP tvingas gå framåt om Häcken tar ledningen och det faktumet är inte långt ifrån sanning inför matchen. Ett mål och matchen öppnas upp väldigt mycket. Jag tror att Över 2,5 mål i en kombination med Båda lagen gör mål är en kanonkombo inför det här avgörandet.

fotboll, svenska cupen
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:15
Häcken - BP
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.