Axel Olsson|1 mars, 2024, 09:55

Jag väljer att spela på Aston Villa vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Luton Town har släppt in hela 19 mål på fem matcher.

  • Luton har åkt på storstryk i senaste matcherna mot Man city och Liverpool.

  • Aston Villa är tillbaka med två raka segrar.

  • Aston Villa hade ingen cupmatch i veckan och bör vara utvilade inför lördagen.

Fallerat helt i februari

Nykomlingen Luton Town har stått upp bra mot flera topplag den här säsongen och Kenilworth Road har charmat oss alla, men poängskörden har inte varit tillräckligt bra och Luton Town hittas fortsatt under strecket. Inte nog med att förlusterna har fortsatt under februari månad, nu har även försvaret fallerat fullständigt i vissa matcher. Till skillnad från tidigare under säsongen har nykomlingen tappat strukturen helt. Luton har släppt in hela 19 mål i deras fem senaste matcher och det är klart att det väcker en oro.

De ska inte ta poäng i matcherna mot Man City och Liverpool – det går ändå att rikta ett missnöje mot laget när de släpper in hela tio mål i dessa två. Luton Town har en tuff månad bakom sig och det ser riktigt svajigt ut i försvaret, då räcker det inte att Barkley och ett par av de offensiva spelarna levererar. Med den här formen kan vi inget annat än tro på en händelserik och tuff kväll mot Aston Villa!

Bra form och längre vila

Aston Villa fortsätter att göra det bra trots att de konkurrerar på flera olika fronter. De har tagit sig vidare i Conference League-slutspelet samtidigt som laget hittas på en imponerande fjärdeplats i Premier League. Det skulle vara en otrolig bedrift om Emerys gäng säkrar Champions League-spel till nästa säsong. Efter en mindre formdipp i januari har Villa hittat tillbaka till vinnarspåret igen.

De har två raka segrar i bagaget och det var offensiven som imponerande i 4-2 segern mot Nottingham Forest. Gästerna hade ingen cupmatch i veckan och har därför fått en längre vila inför lördagens batalj. Det är en klar fördel då Villa fortfarande kan spela sin starkaste elva mot Luton, trots att ett Europa-spel väntar fem dagar senare. Gästerna är på en annan nivå och har den offensiva kvaliteten för att såra Luton-försvaret. Det blir en seger under lördagskvällen!

fotboll, premier league
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:30
Luton Town - Aston Villa
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.