Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö har fem raka segrar.

  • Malmö har tre raka hemmasegrar.

  • Malmö är ligans tredje formstarkaste lag sett till de senaste 15 matcherna.

  • Frölunda har endast tagit fyra poäng på de fem senaste matcherna.

  • Frölunda är formsvaga och är endast på tolfte plats i ligan sett till de senaste 15 matcherna.

Formtoppade

Det är förvisso bottenlaget Malmö Redhawks som vi ger förtroende i den här matchen men man måste också kolla lite till formen när man bedömer ett lags chanser i en match. Malmö har fem raka segrar i SHL och formen är för dagen briljant. Inget lag i hela SHL matchar Malmös form de senaste matcherna och när man istället ställs mot ett formsvagt lag så kan jag inte tveka till att ta ställning, även om varje svit såklart har sitt slut.

Malmö är också det laget i ligan som tagit tredje flest poäng sett till de senaste 15 matcherna vilket också visar att det skett en kvalitetshöjning sett till hur det såg ut inledningsvis under säsongen. Malmö har gett sig fan på att man ska klara sig kvar i SHL den här säsongen och har genom det nu till och med gett sig själva chansen att förlänga säsongen på allvar. Tionde plats i tabellen är en plats i play in, detta med sex poängs marginal ned till närmast jagande lag oh dessutom med betydligt färre matcher spelade. Här tror jag man firar nästa triumf.

Vill rädda sin topp 6-placering

Är Malmö ett av seriens absolut formstarkaste lag så får raka motsatsen gälla för Frölunda. Om vi precis som för Malmö ser till de senaste fem matcherna respektive de senaste 15 matcherna så har Frölunda tappat sitt fina spel från tidigare under säsongen. Endast fyra poäng de senaste fem matcherna ger dem en tolfte plats i formtabellen för de senaste fem matcherna och samma placering innehar man också för de senaste 15 matcherna. Malmö har tagit mer än dubbelt så många poäng som Frölunda senaste månaderna men är alltså långt ifrån oddsfavoriter här.

Frölunda vill dock göra allt för att behålla sin plats på topp sex i tabellen och då måste man såklart också börja vinna. Allt värde finns här på Malmö, men man får inte glömma att kvalitet finns i Frölunda. För tillfället fungerar inte spelet, men för bara två matcher sedan vände man underläge till seger borta mot Luleå, Malmö måste komma påställda om de ska vinna här, men det tror jag man gör, för att ytterligare befästa sin plats i play in.

Speltips.se ger tipset:

Malmö hos LeoVegas

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 28/2 kl 23.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.