Axel Olsson|1 mars, 2023, 12:43

Jag väljer att spela på under 4 mål i det här mötet. Vid exakt fyra mål får vi insatsen tillbaka. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det här blir PSV:s fjärde match inom loppet av elva dagar. Blir tufft att behålla intensiteten över 90 minuter.

  • ADO Den Haag är medvetna om att deras lilla chans att gå vidare hänger på försvarsspelet.

  • Vi förväntar oss ett lågt stående ADO Den Haag som hoppas på omställningsspelet i offensiven.

  • ADO Den Haag har släppt in ynka tre mål i deras sex senaste matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 4 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Påfrestande spelschema

Det är inget snack om saken att PSV är givna favoriter och borde gå vidare från det här mötet i nio gånger utav tio. De har den kvaliteten och nu ställs de mot ett lag från den nederländska andradivisionen. Undertecknad tror på en hemmaseger men det finns ändå ett par faktorer som gör att vi inte tror det blir någon storkross. Det här är nämligen PSV Eindhovens fjärde match inom loppet av elva dagar och det blir tufft att behålla intensiteten under 90 minuter. De kommer säkerligen ändra lite i laget men efter en sådan period blir det svårt att fortsätta trycka på i en cupmatch som denna.

Vid en eventuell ledning tror vi att PSV slår av på takterna och sparar energi till nästkommande ligamatch. De har visserligen en ung spelartrupp som klarar ett sådant här spelschema men det hade kanske varit klokt att inleda med till exempel Simons och Luuk de Jong på bänken. De har inte råd med några skador då de offensiva alternativen har blivit färre efter försäljningar av Gakpo och Madueke. Det var ett besviket PSV när de föll mot spanska Sevilla i veckans Europa League-slutspel. Ligaspelet hamnar nu i ännu mer fokus och där har de siktet på att kliva upp i till viktiga topp 3. PSV vill nog städa av den här matchen!

Advocaat har vänt trenden

För ADO Den Haag är det här en av de större matcherna under säsongen. Klubben har nämligen fallit ner i andraligan och det här är deras andra raka säsong i Eerste Divisie. Ifjol tog de sig till ett spännande kvalspel men det räckte inte hela vägen till en snabb återkomst. De jagar fortfarande uppflyttningen men den nuvarande säsongen har bjudit på blandade resultat. De inledde fruktansvärt dåligt och det tog ett bra tag innan klubben lyckades vända på trenden.

Vändningen kom först när Dick Advocaat tog över huvudansvaret och sedan dess har klubben gått väldigt starkt. Tränarbytet var det som behövdes och Advocaat har verkligen fått en flygande start i ADO Den Haag. De har endast förlorat en av 13 matcher sedan den rutinerade 75-åringen tog över rodret. Med honom har de ett starkt facit på sju segrar, fyra oavgjorda och endast en förlust. Försvarsspelet har blivit klart bättre och nu kan klubben hoppas på ytterligare en chans i kvalspelet uppåt. De närmar sig toppen och formen ser väldigt bra ut just nu. De har endast släppt in ynka tre mål i deras sex senaste matcher och det kommer bli försvaret som är i fokus under torsdagskvällen. Deras största chans att gå vidare är genom ett lågt och stabilt försvar till att sedan hoppas på omställningsspelet i offensiven. Vi tror att Advocaats mannar lyckas hålla nere siffrorna någorlunda.

fotboll, KNVB Cup
|
units: 1/5 - spelstopp: 18:45
PSV - ADO Den Haag
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.