Marcus Råsberg|1 mars, 2024, 09:46

Jag väljer att spela på Edmonton ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Edmonton har vunnit sju raka matcher mot Seattle

  • Edmonton har vunnit 11 av 16 matcher mot Seattle

  • Edmonton har vunnit 12 av sina 15 senaste bortamatcher

  • Seattle har haft kort vila efter matchen mot Pittsburgh

Oilers är det bättre laget

På lördag kväll, svensk tid, bjuds vi på NHL-hockey i vanlig ordning. En av matcherna som spelas är mellan divisionsrivalerna i Pacific Division där Seattle Kraken tar emot Edmonton Oilers på hemmaplan för andra gången den här säsongen. Det första mötet mellan lagen i Climate Pledge Arena slutade med vinst för Edmonton med 1-4 efter att Zack Hyman gjort hattrick. Inför den här matchen håller jag Oilers som favoriter igen!

Edmonton har klättrat ordentligt i tabellen senaste månaderna efter sin sensationellt svaga start på säsongen. Nu ligger de bland toppen av Pacific Division och innehar en klar slutspelsplats för tillfället. Nu möter ett lag från samma division som ligger längre ned i tabellen och Oilers har chansen att minska sannolikheten att Seattle ska ta sig till slutspel. Även om det är en viktig match att vinna för båda lagen så talar mycket för att Edmonton tar chansen och tar hem två poäng samtidigt som de “stjäl” två poäng mot Seattle.

Fördel head to head

Edmonton har riktigt starkt resultat mot just Seattle i inböres möten sedan Seattle kom til ligan 2021. Lagen har totalt mötts 16 gånger och Edmonton har vunnit hela 11 av dessa matcher. Det verkar som att Oilers trivs riktigt bra att möta just Seattle och de har, i tillägg till detta, vunnit hela sju raka matcher mot Kraken. Den här statistiska historiken talar sitt tydliga språk och ger Edmonton en klar fördel inför matchen på lördag kväll.

Edmonton har varit starka på bortaplan senaste tiden. På sina 15 senaste bortamatcher har de vunnit hela 12 matcher. De trivs “on the road” och de har dessutom vunnit fyra raka matcher i Seattle. Lägg även till att Seattle spelade match mot Pittsburgh natten till fredag och har haft kort med vila inför matchen mot Edmonton. Oilers bör ses som klara favoriter och jag väljer med detta att lita på att bortalaget löser två poäng efter full tid.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Seattle - Edmonton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.