Joakim Östman|1 mars, 2024, 09:49

Jag väljer att spela på Real Madrid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste La Liga inbördes mötena.

  • Real Madrid har vunnit 69,2% av deras bortamöten i La Liga.

  • Valencia har bara vunnit en av deras fyra senaste La Liga möten.

  • Real Madrid har ett betydligt starkare lag, här är de givna favoriter.

Laget att slå

Real Madrid är laget att jaga ikapp i La Liga när det endast återstår fåtalet månader av säsongen. Real Madrid har utan tvekan visat sig vara det bästa laget och med ett sex-poängs försprång ner till tvåan Girona talar egentligen allt för Los Blancos. Vi kliver likväl in i en period där Real Madrid ska hantera spel på flera fronter och att hålla poänggapet Los Blancos har nu blir fortsatt viktigt.

Hemma på Santiago Bernabéu gjorde Real Madrid det som behövdes senast för att säkra tre poäng men inte mycket mer än så när Sevilla gästade. Luka Modrić sena ledningsmål gav segern och med det sagt blickar Real Madrid vidare för kommande helgens motstånd i Valencia.

Efter en katastrofal säsong på många sätt ifjol har Valencia studsat tillbaka rejält denna säsongen och under Ruben Barajas ledarskap finns det något att tro på igen. Valencia hittas på 8-plats och är därför i största grad med och gör upp om europaplatserna i La Liga. Framförallt är det hemma på Mestalla trepoängarna ha spelats hem och för första gången på flera år är det återigen jobbigt att möta Valencia på bortaplan.

Senast fick likväl Valencia nöja sig med delade poäng hemma på Mestalla trots ett stort spelövertag. Målskyttet har stundtals varit ett bekymmer och i en mållös tillställning mot Sevilla, tappade Valencia viktiga poäng i jakten på Europa.

Gästerna för bra

Som alltid när Real Madrid spelar hamnar främsta fokus på Los Blancos och så även i lördagskvällens möte mot Valencia. För Real Madrid väntar kommande vecka returen i Champions League åttondelsfinal mot Leipzig där de har en ett-måls ledning med sig till Bernabeu. Real Madrid har därför allt i egna händer och det vore en extrem skräll om tyskarna lyckas vända på dubbelmötet.

Som alltid finns det en del oro att känna i ligaspelet såväl omgången före som efter när europaspelet ska spelas och det är en faktor när Real Madrid tar sig till Mestalla. Att Real Madrid kliver in som favoriter mot Valencia är det likväl inget snack om och givet skadebekymmerna har egentligen inte Carlo Ancelotti allt för stora rotations möjligheter.

Vi förväntar oss därför en stark startelva från Real Madrid och även fast Valencia varit väldigt starka hemma på Mestalla, synar vi bortasegern här. Det är trots allt Spaniens just nu främsta lag som kommer på besök och trots att Valencia sett bra ut under Ruben Baraja är det onekligen ingen lätt uppgift som väntar.

Givet förutsättningarna klickas Real Madrid segern och med det får Los Blancos bästa uppladdning inför kommande veckans CL-retur!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Valencia - Real Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.