Axel Olsson|1 april, 2024, 10:15

Jag väljer att spela på Öster vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Öster har löst in mål under försäsongen. 14 mål i deras fyra senaste.

  • Öster var en poäng ifrån topp 3 ifjol. De kommer att vara ett topplag i år igen.

  • Degerfors stod för ett starkt gruppspel. Kan bli farliga i Superettan.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Givet topplag

Öster var nära en uppflyttningen ifjol men föll på mållinjen. De hade en poäng upp till det allsvenska-kvalet och det var en väldigt tuff toppstrid förra säsongen. Klubben har fortsatt att övertyga under försäsongen och för många är Öster den självklara favoriter inför säsongens Superettan. De har fått behålla stora delar av sin trupp, även fast skyttekungen Jonasson-Westermark har lämnat. Till mångas förvåning är Bergmark Wiberg kvar i klubben, kanske Superettans bästa spelare. Offensiven ser fortsatt stark ut och den har levererat under försäsongen och i Svenska Cupen.

De stod för ett starkt cupspel, men hade oturen att hamna i samma grupp som MFF. De slog både Varberg och Luleå med stora siffror och ska därför vara nöjda med deras gruppspel. Målskörden har varit stark, nämligen hela 14 gjorda mål i deras fyra senaste matcher. Hemmalaget hade dessutom ett starkt genrep mot Kalmar. Det slutade med en övertygande 4-2 seger och Öster ser riktigt starka ut inför den här premiären. Med hemmaplansfördelen tror vi att Öster drar det längsta strået mot den potentiella toppkonkurrenten Degerfors.

Starkt cupspel

Degerfors har också imponerat under cupspelet. Klubben verkar ha tagit nedflyttning ifrån Allsvenskan med bravur. Det har skett lite förändringar i truppen och även på tränarsidan. där William Lundin har tagit över rodret. Degerfors har fått sig en nystart och de ser förvånansvärt starka ut såhär tidigt efter nedflyttningen. Degerfors har absolut kapaciteten för att vara med och utmana om en återkomst till Allsvenskan.

Med det sagt är det ett potentiellt toppmöte som väntar i Superettan-premiären. Gästerna tog sig hela vägen till kvartsfinalen utav Svenska Cupen. I kvartsfinalen blev Djurgården ett nummer för stora, det ska dock vara väldigt nöjda med deras gruppspel. Degerfors slog ut allsvenska Elfsborg och GAIS och visade prov på ett vasst anfallsspel. Vi förväntar oss en jämn match under tisdagen men ser fortfarande Öster som ett snäpp vassare. Hemmalaget har mer struktur och stabilitet jämfört med gästerna, något som kommer att bli bättre under säsongens gång.

fotboll, Superettan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Öster - Degerfors
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.