Axel Olsson|1 maj, 2024, 11:19

Jag väljer att spela på Aston Villa -1 asian handicap i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Aston Villa har slagit ut klart tuffare motstånd än Olympiakos.

  • Aston Villa har en riktigt bra titelchans. Emerys gäng prioriterar den här turneringen nu.

  • Olympiakos har inte dominerat den grekiska ligan under de närmaste åren.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Kan gå hela vägen

Det börjar dra ihopa sig rejält i Conference League när det vankas semifinaler under torsdagskvällen. Efter kvartsfinalen känner Aston Villa att de har en riktigt bra chans på en cuptitel här. De är i semifinal mot Olympiakos och på andra sidan står Fiorentina och Club Brugge. Aston Villa har kapaciteten för att slå ut samtliga tre, därmed tror vi att Emerys gäng prioriterar dessa slutspelsmatcherna. De har satt sig i ett bra läge i ligan där Tottenham har halkat efter i kampen om topp 4. De har utrymme för att satsa fullt på torsdagens semifinal och då anser vi att hemmalaget är ett par snäpp vassare.

Aston Villa har gjort en fantastisk säsong och det är klart att de är väldigt hungriga på en titel också. De är riktigt starka hemma på Villa Park och de har visat sin styrka genom att ha slagit ut både Lille och Ajax i detta slutspelet. Lille var det tuffaste motståndet och det krävdes en straffläggning för att skilja på dessa två. Kvalitetsmässigt borde det varit en match i semin eller finalen. Hemmalaget kan sakna ett par nyckelspelare men startelvan kommer att bli stark ändå. Vi tycker att Villa är självklara favoriter inför torsdagen och synar ett handikappspel till deras favör. Vi får insatsen tillbaka om de vinner med ett mål, vinst med fler mål rättas grönt.

Har inte övertygat

Olympiakos inledde med ett gruppspel i Europa League. Det var inget dåligt gruppspel från deras sida, men det var inte tillräckligt för att ta sig vidare i den turneringen. Istället fick klubben en chans i turneringen under, Conference League. Väl i Conference League har Olympiakos haft en allt mer tursam lottning jämfört med Aston Villa. De har haft en betydligt enklare väg fram till semifinalen, med matcher mot Fenerbahce, Maccabi Tel Aviv och Ferencvaros.

Det är fortfarande starkt att slå ut dessa lagen men vi anser att gästerna inte ställts på lika tuffa prov som Aston Villa har. Olympiakos har inte dominerat den grekiska ligan under de närmaste åren och vi tycker inte att de är i en superform just nu. AEK Aten och PAOK har har varit strået vassare och det finns risk att storklubben går helt tomhänta i år. De tog sig vidare genom en nervkittlande straffläggning mot Fenerbahce, sett över två möten var den turkiska klubben bättre. Olympiakos får det tufft i semin.

fotboll, conference league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Aston Villa - Olympiakos
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.