Axel Olsson|1 maj, 2024, 11:30

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Marseille har en stabil målskörd med sex mål på tre matcher.

  • Marseille gjorde mål i bägge mötena mot Benfica och Villarreal.

  • Atalanta har en vass offensiv. Stark målproduktion i Serie A.

  • Atalanta slog ut storfavoriten Liverpool.

500 kr gratisspel

Omsättningskrav: 1x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Fint hemmafacit

Franska Marseille överraskade undertecknad genom att slå ut Benfica i kvartsfinalen. Marseille har varit bra den här säsongen, men portugiserna kändes som strået vassare. Fransmännen har nu tagit sig hela vägen till semifinalen och är endast tre matcher ifrån en cuptitel. Marseille har dock en viktig avslutning som väntar i ligaspelet också, där klubben kämpar för att slå sig in i topp 6.  De har blandat och gett i ligaspelet men det är framförallt skillnad mellan hemma- och bortaspelet.

Marseille har varit riktigt starka i hemmaborgen och det gäller även Europa League-slutspelet. Deras två hemmasegrar mot Benfica och Villarreal ledde till det här anvancemanget. Med det sagt har Marseille sin stora chans i det första hemmamötet mot Atalanta. De behöver en bra start för att ha en chans att bräcka gästerna som anses vara favoriter. Hemmalagets målskörd har varit bra på senaste med sex mål på tre matcher, mot tufft motstånd dessutom. Aubameyang har stått för hela tio mål på elva Europa League-matcher. Anfallaren är stekhet i den här turneringen och i hemmaborgen förväntar vi oss mål ifrån den franska klubben!

Imponerande insatser

Sett över två möten anses Atalanta vara favoriter till att knipa en av finalplatserna. Gästerna har en högre högsta nivå och de har glimrat till flera gånger under den här säsongen. Det är framförallt offensiven som har varit väldigt stark i år, där laget har flera spelaralternativ att använda sig av. Med både bredd och spets i offensiven kan Atalanta absolut gå hela vägen i den här turneringen. Gästerna har också en viktig avslutning som väntar i ligaspelet, men i skrivande stund är en av Europa-platserna deras.

Atalanta imponerade framförallt i kvartsfinalen när de slog ut storfavoriterna Liverpool, där en grym insats på Anfield bäddade för avancemanget. Det är få lag som åker till Anfield och besegrar Liverpool med 0-3. De har nu slagit ut både Sporting Lissabon och Liverpool, därmed har de verkligen förtjänat den här semifinalplatsen. De har tre raka segrar i bagaget och vi är övertygade av deras senaste prestationer. Det blir tufft att hålla Atalanta borta ifrån torsdagens målprotokoll!

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Marseille - Atalanta
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.