Daniel Jacobsson|1 maj, 2024, 11:33

Jag väljer att spela på skott i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dybala löser spelet i sina tre senaste ligamatcher.

  • Roma har sin chans på hemmaplan.

  • Paulo Dybala snittar 2,1 skott/per match den här säsongen.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Romas chans

Roma har chans att avsluta säsongen på ett mycket starkt sätt. En titel i Europa League hade såklart vänt säsongen till något riktigt bra. Ligaplaceringen ser ut att bli en femteplats, trots att man inte gett upp hoppet om topp 4 ännu. Semifinalens motståndare heter Bayer Leverkusen och ser smått oslagbara ut den här säsongen. Roma har sin chans på hemmaplan och behöver få med sig ett resultat i deras favör redan här. För på bortaplan kommer det bli väldigt tufft att styra och ställa.

Offensiven med Paulo Dybala, Romelu Lukaku och övriga kommer bli viktiga i det här dubbelmötet. Man måste verkligen prestera och framförallt producera i det här dubbelmötet, annars har italienarna inte en susning över två matcher mot den tyska ligamästaren. Jag tror att man får sitt att säga till om i det första mötet, på hemmaplan, och att peka ut en spelare som producerar två skott är lätt för dagen. Argentinaren Dybala i fokus den här matchen. Världsmästaren snittar 2,1 skott den här säsongen och är ett hett alternativ i Romas offensiv.

Guldfavoriten

Hur besegrar man Bayer Leverkusen den här säsongen? En fråga som alla ställt sig men inte många har svar på hittills. Under torsdagskvällen inleder man semifinalspelet mot Roma på bortaplan, säsongens tuffaste uppgift nu efter att ligaspelet är avgjort. Titeln i Bundesliga är bärgad och allt fokus läggs nu på Europa League där man är min favorit och även spelbolagens. Väldigt befogat efter den otroliga säsongen som Xabi Alonso och Leverkusen har haft. Över två matcher kommer Leverkusen ha väldigt goda möjligheter att gå vidare, men det gäller att hålla ett resultat värdigt att ta med sig till BayArena, för Roma måste gå hårt för det här hemma i Rom.

Jag lägger inget större fokus på Leverkusen den här aftonen. Roma kommer utmana rejält i det här mötet och trots att Leverkusen varit så jäkla stabila och starka i år så kommer man kunna skapa ett och annat. Det är först och främst offensiven som stuckit ut enormt i Leverkusen. Dybala, Lukaku och Roma har flera olika spetsegenskaper och kan hota på flera plan.

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Roma - Leverkusen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.