Jag väljer att spela på det oavgjorda resultatet här. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Förberedelserna har varit krångliga, med smitta i båda trupperna och oklarheten kring spel.

  • Det här är Sveriges två bästa klubblag, som ofta matchar varandra väldigt tight.

  • Jag kan inte ta ut en segrare här och det är mycket som talar för ett förlängningsavgörande.

  • Båda lagen har världsklass i lagdelarna.

  • Svårt att se ett av lagen dra ifrån det andra här, allt talar för mycket ställningskrig och en jämn match.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Oavgjort hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Storklubbarna

Efter en lång tids oklarhet och osäkerhet är vi framme där alla ville vara. SM-finalen mellan Storvreta och Falun stör för dörren och spelas under söndagen. Utöver fotbollen som visas på tv är detta dagens stora händelse, åtminstone inom Sverige. Det är en förväntad final, på det sättet att storfavoriterna möts även den här säsongen. Det fanns viss utmaning bakifrån den här säsongen men det var tillslut bredden som drog längsta strået i båda semifinalerna. Storvreta och Falun har båda haft problem med smitta i truppen under slutspelet och även under den senaste tiden. Storvreta hade det dessutom för blott en vecka sedan – så det var verkligen på håret.

Vi börjar hos laget som fått äran att stå som hemmalag den här finalen. Storvreta kommer till finalen med en enormt skicklig trupp, som man dessutom spetsat till inför nästa säsong. Här skall det klargöras att flera spelare kan och kommer tacka för sig efter finalen, däribland ikonerna Henrik Stenberg och Mattias Samuelsson, som kommer få lyfta pokalen vid vinst. Det är mycket på spel här, när lagen möter varandras stora rival. Det är upplagt för ett dramatiskt avgörande och jag tror att det blir på det sättet. Jämnt, ställningskrig och kanske även målsnål drabbning att vänta här. X:et kommer man långt på och är väldigt intressant till oddset.

Brottman tackar för sig

En av de stora ledarna genom tiderna i svensk innebandy, Thomas Brottman i Falun, tackar för sig efter den här finalen. Anledningen? Jo, han har efter månadsskiftet gått och blivit förbundskapten i det svenska landslaget som skall ta tillbaka tronen från Finland. Det är ett Falun som även dom haft problem med smitta i truppen, det var dock några dagar tidigare än när det slog ut i dagens finalmotstånd. Jag drar inga längre utväxlingar om varken förberedelserna, för där har man en liknande story och inte heller hur det har gått tidigare under säsongen mellan lagen. Det här är en final och där kan det gå hur som helst.

Krysset lockar enormt för egen del och är ett spel som jag absolut rekommenderar inför finalen. Finalen sänds på SVT och kommer dra en del tittare, titta även du! Det här kommer bli underhållning, en underhållning som vi fått se i några säsonger nu eftersom lagen behåller toppen i Sverige. Hur går det egentligen? Tight. Krysset är för mig givet att testa.

fotboll, svenska superligan
|
units: 0.5/5 - spelstopp: 15:15
Storvreta - Falun
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.