Axel Olsson|1 juni, 2023, 10:24

Jag väljer att spela på Bastia över 0,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bastia har gjort nio mål i deras tre senaste ligamatcher.

  • Pressen är på Metz då den här matchen avgör ifall klubben kliver upp till Ligue 1 eller inte.

  • Bastia vann deras senaste inbördes möte mot Metz.

  • Att behålla sin fjärdeplats är det enda Bastia har att spela för. Annars har de ingenting att förlora här.

Kniven mot strupen

I det här mötet ligger all press på hemmalaget Metz. De har stått för en otroligt stark säsong men nu handlar det om att knyta ihopa säcken. Det är nämligen en spännande avslutning som väntar där tre lag är inblandande i uppflyttningsstriden. Le Havre hittas på en förstaplats med 72 poäng och därefter hittar vi både Metz och Bordeaux på vars 69 poäng. Det ska avgöras vilka två som kliver direkt upp och vilket lag som faller på målsnöret.

Det är en oerhört viktig match och Metz möter det tuffaste motståndet utav dessa tre. Pressen att vinna ligger helt och hållet på hemmalaget, vilket kan vara tufft att hantera. De har dock en otrolig form att luta sig tillbaka mot – de är nämligen obesegrade i 24(!) raka ligamatcher. Ett makalöst facit men det har blivit en aningen för många kryss för att inte uppflyttningen ska vara ett faktum redan. Trots att de är obesegrade under en längre tid fortfarande inte försvaret varit felfritt. Medan Metz jagar en livsviktig seger tror vi att gästerna vågar satsa framåt och hittar även nätet i det här mötet.

Offensiven är på spelhumör

Att behålla sin fjärdeplats i tabellen är det enda Bastia spelar om. Det är nämligen så att det franska seriesystemet håller på att göra om i hur många antal lag varje division ska innehålla. Det betyder att det endast är två som går upp till Ligue 1 inför nästa säsong, därmed har playoff-spelet slopats. Med det sagt har Bastia ingenting att förlora då en topp 2-placering är utom räckhåll. De har ingenting att förlora under fredagen men vi tror fortfarande att de kan skapa lite bekymmer för tabelltvåan.

Vi tror inte att Bastia lägger sig platta i den här matchen, utan de har tillräckligt med kvalitet för att kunna störa Metz. Det var Bastia som gick segrande ur deras senaste inbördes möte när slutresultatet skrevs till 1-0 på hemmaplan. Deras offensiv har varit på spelhumör trots att topp 2-missen varit ett faktum i nån omgång tillbaka. Bastia har varit i god form och mäktat med hela nio mål i deras tre senaste ligamatcher. De besitter en väldigt stark offensiv och vi tror mycket väl att gästerna kan hitta nätet under fredagen. Vi tycker att oddset är alldeles för högt på gästerna och vi tror fortfarande på en stark elva från deras håll. Det här målspelet är värt att testa!

fotboll, Ligue 2
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Metz - Bastia
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.