Axel Olsson|1 juni, 2023, 10:28

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det har blivit hela 18 mål i Etiennes fyra senaste matcher, ett snitt på höga 4,5 mål/match.

  • Etienne har ingenting att spela för och de har vågat satsa mer framåt på sistone.

  • Valenciennes har levererat med två raka segrar.

  • Valenciennes ser ut att säkra kontraktet även vid förlust här. De behöver inte vara allt för oroliga.

Släppt på bromsarna

Saint-Etienne är en klubb som vi är vana att se i högstaligan. Efter en sämre fjolårssäsong och ett misslyckat kvalspel blev nedflyttningen ett faktum, den första på över 19 år. Nedflyttningen slog hårt på klubben som haft det svårt sen dess. De har varit långt ifrån ett uppstuds med deras mediokra tiondeplats i Ligue 2. De har en del att jobba på innan de kan vara med och utmana i toppen och ta sig tillbaka till finrummet igen.

Hemmalaget har bjudit på högt och långt under säsongens gång. De har inte haft något att spela för nu i slutskedet och det är faktiskt då som laget har släppt på bromsarna helt. Saint-Etienne har vågat gå mer framåt och det har verkligen givit utdelning i anfallsspelet – de har gjort hela tio mål i deras fyra senaste ligamatcher. Deras anfallsduo Krasso och Wadji har burit det här laget på deras axlar, utan dessa två hade Etienne hittats ännu längre ner i tabellen. Tillsammans har de gjort 28 ligamål och Valenciennes försvar få se upp med motståndarnas anfallsduo. Vi tror att Etienne fortsätter att våga gå framåt i banan och bjuder på ytterligare en målrik batalj.

Kontraktet är nästan klart

Valenciennes har avslutat ligaspelet starkt med två välbehövliga segrar. Dessa två segrarna innebär att klubben hittas ovanför strecket och det mesta talar för att det blir ett säkrat kontrakt till slut. Teoretiskt sätt finns där fortfarande en chans att klubben åker ur, men då ska hela fyra lag ta poäng och kliva förbi i den sista omgången, vilket känns orimligt. Valenciennes kan fortfarande inte pusta ut helt och hållet, men sett till vilka deras bottenkonkurrenter möter borde det inte vara något bekymmer.

Det räcker att ett av bottenlagen ligger under och därefter kan Valenciennes slappna av. Förmodligen håller de sig kvar även vid en förlust, fast med den goda formen i bagaget är deras poängchanser väldigt goda mot Saint-Etienne. Valenciennes har gjort mål i fyra raka ligamatcher och vi tror att de kan bidra till vårt målspel. Etienne har bjudit på böljande matchbilder i slutet och det kommer säkerligen skapas chanser åt bägge hållen. Det blev hela 2-2 när dessa två lagen möttes i den femte omgången av säsongens ligaspel. Vi väntar på mål här!

fotboll, Ligue 2
|
units: 1/5 - spelstopp: 20:45
Saint Etienne - Valenciennes
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.