Axel Olsson|1 juli, 2022, 08:35

Jag väljer att spela på Skövde över 0,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Skövde hade en makalös start på säsongen med fyra segrar och en oavgjord i deras fem inledande ligamatcher.

  • Skövde har gjort mål i nio av deras elva ligamatcher.

  • Trots en sämre form i ligan har nykomlingen Skövde visat upp vad de kan uträtta på en bra dag.

  • Öster har släppt in mål i sju av deras elva ligamatcher.

  • Öster har förvånansvärt nog ett sämre facit på hemmaplan än vad de har på bortaplan den här säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Öster hänger på i toppen

Öster är en storklubb som har ambitionen att vara med i kampen om en Allsvensk-uppflyttning. Det är en ambition som klubben har haft i flera år men inte lyckats utföra. Den sista pusselbiten har saknats och ifjol var laget endast två poäng ifrån kvalplatsen som Helsingborg tog hand om. Kan det här vara året som Öster tar sig tillbaka till finrummet? De har iallafall fått sig en fin start och hittas i toppen av tabellen.

Hemmalaget har spelat ihopa 20 poäng på elva ligamatcher och hittas på en fjärdeplats i tabellen. Det är jämnt uppe i toppen och det skiljer endast tre poäng mellan serieledarna Halmstad och tabellfyran Öster. Hemmalaget har ett starkt kollektiv samt ett par spelare som kan avgöra genom inviduella prestationer. En av dessa spelarna har varit utlånad från Djurgården men efter starka prestationer i klubben valde Öster att köpa loss honom. Vi pratar om Adam Bergmark-Wiberg som leder den interna skytteligan med fyra fullträffar den här säsongen. Trots favoritskapet blir det ett tufft möte mot nykomlingen Skövde som inledde säsongen väldigt starkt. Det som förvånar är att Öster har presterat sämre på hemmaplan än på resande fot i säsongens ligaspel. De har dessutom släppt in ml i sju av deras elva ligamatcher och vi väljer att höja ett varningsfinger för gästande Skövde.

Fortsatt farliga trots sämre form

Skövde var kanske Superettans största överraskning med fyra segrar och en oavgjord i deras fem inledande ligamatcher. Men med tidens gång har den makalösa formen mattats av och motståndarna har fått ett bättre hum om hur man stoppar den här nykomlingen. Det är ganska vanligt att man brukar få se en nykomling som chockar i inledningen, men som mattas av efter att motståndarna har lärt sig hur dem spelar. Trots den nedåtgående formen anser vi att Skövde håller en bra Superettan-nivå och på rätt dag är de riktigt tunga att möta.

Gästerna besitter ett starkt kollektiv som leds av förre detta landslagsspelaren Tobias Linderoth. Nykomlingen har ett stort fokus på arbetsinsatsen och har dessutom ett farlig vapen i form av fasta situationer. Det betyder att laget kan skapa flera bra målchanser även när spelet inte sitter. Skövde har gjort mål i nio av deras elva ligamatcher och är alltid ett hot för motståndarlagen. På grund av deras sämre form är nykomlingen rejält underskattade inför lördagen, vilket vi anser är fel och väljer därmed att syna ett målspel på bortalaget!

fotboll, Superettan
|
units: 1/5 - spelstopp: 17:00
Öster - Skövde
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.