Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Winnipeg spelade oerhört bra i genrepet och vann med bekväma 4-1.

  • Calgary förlorade genrepet med 4-1 mot Edmonton och såg bleka ut.

  • Winnipeg vann senast lagen möttes.

  • Winnipeg har bevisat att man är bekväma på neutral mark till skillnad från Calgary.

Storförlust i genrepet

Som sagt så är upplägget inte detsamma vi brukar se, de tolv högst rankade lagen från respektive konferens har samtliga chansen att ta hem Stanley Cup pokalen till sin stad. Åtta av dessa 24 lagen, de fyra bästa från varje konferens är redan klara för åttondelsfinal. Lagen ska dock spela ett “seedningskval” i form av ett gruppspel för att få ett på pappret lättare motstånd senare i slutspelet. Resterande 16 lag gör upp om de andra åtta platserna i åttondelsfinalen i det man kalla för Stanley Cup slutspelet. Även där är lagen seedade utifrån tabellen från mars. Det är också där vi hittar detta mötet mellan Calgary och Winnipeg som ska göra upp i en bäst av fem med start under natten till söndag.

Calgary Flames spelade en “träningsmatch” för några dagar sen när man mötte Edmonton Oilers. Där såg det inte ljust ut för Calgary då det var Edmonton som tog kommandot och vann matchen med 4-1. Connor McDavid gjorde två mål och Leon Draisaitl stod för en assist. En rejäl uppryckning kommer krävas för Elias Lindholm och hans Calgary för att ta sig vidare mot Winnipeg.

Bra genrep av Winnipeg

För Winnipeg såg genrepet betydligt bättre ut när Connor Hellebuyck gjorde 37 räddningar i en imponerande 4-1 seger över Vancouver Canucks i Rogers Place i Edmonton under natten till torsdag. Hellebuyck som är en av finalisterna för att vinna Vezina Trophy som NHL:s bästa målvakt spelade hela matchen för Winnipeg. Forwarden Nikolaj Ehlers som gjorde mål med dryga fem minuter kvar av den andra perioden gick ut efter två byten i den tredje perioden. Anledningen var att han helt enkelt ska vila sig till den här viktiga matchen.

Canucks målvakt Jacob Markström släppte in tre mål på 33 skott i sin första match tillbaka efter hans knäoperation den 26:e februari tidigare i år. Han missade de åtta sista matcherna innan NHL säsongen blev framskjuten den 12:e mars på grund av konsekvenserna av coronaviruset.

Speltips.se ger tipset:

Winnipeg Jets att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 31/7 kl 15.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.