Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i de två senaste matcherna lagen emellan.

  • Närmast gjorde Hammarby tre mål mot Örebro.

  • Spelet sitter i tre av Hammarbys fyra senaste matcher.

  • I sin senaste bortamatch släppte Hammarby in tre mål.

  • Helsingborg har gjort mål i fem av sina sex senaste matcher.

Dags att göra mål igen

Helsingborg hade som bekant en svag inledning på säsongen och efter fem spelade omgångar var man toksist i tabellen med endast ett enda poäng. Efter den svaga inledningen har Helsingborg spelat upp sig och inför söndagens match är man obesegrade i sex raka omgångar. Trots att Helsingborg lämnat jumboplatsen är läget fortfarande prekärt och man har endast ett poäng ner till Falkenberg som är sist i tabellen. Tufft spelschema att vänta för Helsingborg som efter matchen mot Hammarby ska möta Malmö och Norrköping.

Efter att inte gjort ett enda mål på sina fem inledande matcher bröt Helsingborg måltorkan genom att göra åtta mål på fem matcher. Senast var man åter tillbaka på de mållösa spåret när man spelade 0-0 borta mot Östersund. Trots den mållösa matchen senast tror vi det kan bi en del mål när Helsingborg ställs mot Hammarby. Helsingborg måste gå framåt för att plocka poäng och mot ett Hammarby som inte imponerat i försvaret ska man ha chans att göra mål.

Tre mål framåt

Hammarby som inför säsongen tippades att komma högt upp i tabellen har varit lite av en besvikelse. Efter elva spelade omgångar hittar vi de grönvita gästerna på en åttondeplats i tabellen med hela nio poäng upp till serieledande Norrköping. Såklart ingen katastrof för Hammarby men just nu är man långt ifrån att vara med och slåss om ett SM-guld. Närmast stod Hammarby för kanske säsongens hittills bästa insats när man vann mot Örebro på hemmaplan me 3-0. Nyförvärvet inför säsongen Abbe Khalili imponerade med både mål och assist. Såklart en viktig spelare att få igång om man ska klättra i tabellen. På måndag lär Khalili vara riktigt poäng- och spelsugen då han har ett förflutet i Helsingborg.

Efter tre gjorda mål senast fick vi bevisat att Hammarby har kvalité i offensiven. Vi räknar med att Hammarby fortsätter på den ingångna vägen och då kan det smälla rejält mot Helsingborg på söndag. Däremot kan vi alla vara överens om att Hammarby fortsatt ser svajiga ut i försvaret. Förvisso höll Hammarby nollan senast men innan det släppte man in tre mål mot Malmö. Här känns överspelet helt givet!

Speltips.se ger tipset:

Över 2.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/1 kl 11.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.