Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i Kalmars fem senaste matcher.

  • När lagen senast ställdes mot varandra vann AIK med 3-1.

  • AIK har släppt in sju mål på sina tre senaste matcher.

  • Kalmar har släppt in mål i sina åtta senaste matcher.

  • Spelet sitter i de två senaste matcherna lagen emellan.

Måstematch för hemmalaget

Kalmar har fått en tuff start på den allsvenska säsongen och inför söndagens match hittar vi Smålänningarna näst sist i tabellen. Kalmar som endast spelat ihop åtta poäng på sina elva inledande matcher har inte vunnit en enda match sedan omgång tre. När Kalmar tar emot AIK på söndag är man i stort behov av poäng. Tittar man på tabellen skrämmer inte AIK särskilt mycket men det är alltid svårt att möta en storklubb som underpresterat och gjort en rotation på tränarposten. Vi väntar oss en jämn match mellan två lag som bägge kommer gå för tre poäng.

Mot ett AIK som har haft svårt att hålla rent framför egen kasse bör Kalmar ha stora chanser att göra mål. Även om Kalmar endast spelat ihop två poäng på sina fem senaste matcher har man varit lyckosamma i sin offensiv och gjort mål i samtliga matcher. Målen har även kommit mot starka lag som Elfsborg, Hammarby, Malmö och Sirius. Å andra sidan har Kalmar haft stora problem i defensiven och släppt in mål i åtta raka matcher. Vi väntar oss mål åt båda håll och klickar att båda lagen gör mål!

Rotation på tränarposten

AIK har varit en av allsvenskans största besvikelser och inför söndagens match hittar vi gästerna på en tolfteplats i tabellen. Närmast kammande AIK noll mot ärkerivalen Djurgården och var droppen som fick bägaren att rinna över för Solnaklubben. Dagen efter derbyförlusten blev det klart att AIK och chefstränaren Rikard Norling går skilda vägar. Ersätter Norling gör Bartosz Grzelak som tidigare varit assisterande tränare i AIK. Det ska bli mycket intressant och se vilken effekt rotationen på tränarposten kommer få.

Där AIK haft som mest problem i är onekligen i defensiven. På sina elva inledande matcher har AIK släppt in hela 17 mål. Det är såklart alldedes för mycket för AIK som vill vara en klubb som är med och slåss om SM-guldet. Möjligtvis får AIK en positiv effekt av tränarbytet men borta mot Kalmar håller vi det föga troligt att man håller nollan. Däremot ska AIK lösa minst ett mål mot ett defensivt svagt Kalmar. Spelet är båda lagen gör mål och insatsen två units!

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 1/8 kl 10.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.