Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • BIK Karlskoga har fyra raka segrar.

  • BIK Karlskoga är ligans näst bästa hemmalag.

  • BIK Karlskoga löser spelet i tio av 19 hemmamatcher.

  • Almtuna snittar endast en poäng per match på bortaplan.

  • Almtuna är sett till poängsnitt, seriens fjärde sämsta bortalag. Endast de tre bottenlagen har sämre snitt.

Jagar Timrå

Timrå är som sagt suverän serieledare i den här ligan men bakom så är det inte längre Björklöven som är närmast jagande utan BIK Karlskoga som för tillfället är inne i ett otroligt slag med sju segrar på de åtta senaste matcherna och endast två tappade poäng av 24 möjliga. Vårt spel löser man dessutom i tre av de senaste fyra matcherna och senast på hemmaplan så spelade man fullständigt ut Väsby i tre perioder och vann med hela 6-0. Vårt spel löser man i hela 14 matcher av 34 möjliga den här säsongen och tio av dessa är på hemmaplan där man alltså löser en seger med två mål eller fler i tio av 19 matcher. Vad som ska tilläggas då är att man har sex förluster på hemmaplan vilket i stort sett betyder att när Karlskoga vinner på hemmaplan så gör man det allt som oftast med två mål.

Man är också ett mycket bra hemmalag och har tagit 41 poäng på 19 hemmamatcher. Ett snitt på över två poäng per hemmamatch. Viktigt att kunna hålla det under hela säsongen, då kommer man gå mycket långt i kampen om SHL-platsen. För spetsspelare har man offensivt. Fem av lagets forwards återfinns topp 15 i poängligan och med spelare som Linus Karlsson, Henrik Björklund, Aleksi Rekonen, Tor Immo och Gustaf Thorell i anfallsuppsättningen är det förståeligt att många mål görs framåt.

Svaga på bortaplan – trots bra säsong

Almtuna står hittills för en riktigt bra säsong och återfinns på en sjätteplats i Hockeyallsvenskan. Dock så är det framförallt hemmaspelet som varit framgångsfaktorn. Man är ligans fjärde bästa hemmalag och har bättre poängsnitt på hemmaplan ä exempelvis Björklöven, en siffra som får ses som mycket imponerande. Jesper Norbäck, Hampus Harlestam och Emil Berglund står för många poäng offensivt och är de som tagit tag i taktpinnen efter att Tony Mårtensson till sist lade skridskorna på hyllan. Här får BIK Karlskoga se upp.

På bortaplan ser det dock inte alls lika roligt ut för Almtuna. Sett till tagna poäng så ligger man nia i bortatabellen. Dock så är tabellen fortsatt haltande och ser man till poängsnitt på bortaplan så snittar Almtuna endast en poäng per match på resande fot. Jämför man snittet med lagen under i bortatabellen så har både Tingsryd och AIK bättre poängsnitt och då är det bara de tre bottenlagen Modo, Kristianstad och Väsby som Almtuna har bättre snitt än. En intressant statistik och jag tror det öppnar för en bekväm hemmaseger här.

Speltips.se ger tipset:

BIK Karlskoga -1,5 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/1 kl 09:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.